Kauno arkivyskupijos „Caritas“ ataskaitinė konferencija (2016 02 19)
Paskelbta: 2016-02-22 10:14:32

Vasario 19 d. Jono Pauliaus II piligrimų centre vyko Kauno arkivyskupijos Carito ataskaitinė konferencija. Į atvyko arkivyskupijos ganytojai, dekanai, dalis parapijų klebonų, dekanatų Carito vedėjos, parapijų vedėjos, karitiečiai. Buvęs Carito direktorius kun. Virginijus Birjotas supažindino su 2015 metų arkivyskupijoje vykdyta veikla.

Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas SJ palinkėjo ir toliau karitiečiams būti raugu, kuris paskatintų į šį kilnų darbą įsitraukti jaunimą, palaikytų artimus ryšius su mokyklomis. Karitiečius pavadino „parapijos neramia sąžine“, kurių sąmoningumas ir veiklumas visada liudytų tikrąjį krikščionį.

Vyskupas Kęstutis Kėvalas supažindino su pasikeitimais Carito veiklos organizavime; kadangi Vilniaus ir Kauno arkivyskupijos yra atsakingos už kitas vyskupijas, bus sudaromos grupės ir veikiama kartu. Šiandieniame socialiniame gyvenime daugėjant iššūkių valstybė vis daugiau tikisi iš Carito. Lietuvos Carito vadovaujamą organą sudarys vyskupijų Carito direktorių taryba, kuri kartu spręs iškilusias problemas.

Susitikime buvo pristatytas ir naujasis Kauno arkivyskupijos Caritas direktorius Arūnas Kučikas, kuris šiose pareigose pradėjo dirbti nuo sausio 14 d. A. Kučikas nuoširdžiai prisistatė, ką veikė pastaruoju metu, nuolatinai jautė norą būti arčiau žmonių. Susipažinęs su Carito veiklomis, skatino išlaikyti Carito tapatybę, ieškoti autentiškų nišų tolesnei veiklai.

Arkivyskupas L. Virbalas padėkojo buvusiam Carito  direktoriui ir jo komandai. Juos sveikino ir arkivyskupijos dekanatų atstovai.

Pabendravimas vyko draugiškoje agapėje.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune