Kauno I dekanato kunigų konferencija „Gavėnia – maldos ir susikaupimo laikas“ (2016 03 15)
Paskelbta: 2016-03-17 13:57:56

Kovo 15 d. Kauno Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje vyko Kauno I dekanato kunigų susikaupimo valanda – konferencija, skirta gavėniai.

Valandų liturgijai (Dieninei) vadovavo Kauno I dekanato dekanas mons. Vytautas Grigaravičius.

Vėliau žodį taręs Kauno Šv. Jurgio Kankinio konvento gvardijonas br. kun. dr. Paulius Saulius Bytautas OFM ragino gavėnios laiką praleisti išmintingai ir protingai. Labai svarbu, pasak br. Pauliaus, atleisti sau ir priimti save, išklausyti atėjusį žmogų.

Br. Paulius ragino nuolat atleisti, nes, pasak jo, nesugebėjus to padaryti, blogis sugrįžta. Todėl labai svarbu atsakyti sau į klausimą: kokiomis akimis žvelgiu į kitus ir į gyvenimą?

Konferencijos vedėjas ne kartą priminė ir tai, kaip svarbu darbuotis vieniems su kitais. Visi, pasak br. Pauliaus, esame Kristaus avys, už kurias Jis guldė savo gyvybę. Todėl kiekvienas esame kviečiamas mylėti kaip Jėzus ir daryti meilės darbus netgi atiduodant gyvybę.

Br. Paulius klausė visų susirinkusiųjų, ar jie yra pasirengę šiandien atiduoti gyvybę už patikėtąją kaimenę; kaip ir kokiais būdais skelbia Evangeliją? Juk nedera Žodžio užlaikyti savyje. Reikia, pasak kunigo, palaikyti nuolatinį ryšį su žmonėmis.

Šios Susikaupimo valandos metu kunigai kartu kalbėjo Rožinį, dalyvavo Švenčiausiojo Sakramento adoracijoje.

 

Gerojo Ganytojo parapijos vikaras kun. teol.lic. Nerijus Pipiras

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune