Kaune atidaryta paroda „Popiežiaus Pranciškaus viešnagė Izraelyje“ (2016 04 20)
Paskelbta: 2016-04-20 20:52:58

Balandžio 20 d. Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje atidaryta paroda „Popiežiaus Pranciškaus viešnagė Izraelyje“. Ši bemaž 20 fotografijų eksponuojanti paroda ypatinga, kaip ypatingas ir jose įamžintas įvykis – 2014 m. gegužės 24–26 d. vykusi popiežiaus Pranciškaus kelionė ir susitikimai Šventojoje Žemėje. Tai buvo pirmasis Pranciškaus apsilankymas ir ketvirtasis popiežiaus vizitas Šventosios Žemės istorijoje. Popiežius tada apsilankė Jordanijoje, Palestinoje ir Izraelyje.

Parodos atidaryme dalyvavo Izraelio valstybės ambasadorius Amiras Maimonas, Kauno žydų bendruomenės pirmininkas Gercas Žakas, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, kiti miesto valdžios bei visuomenės atstovai.

„Paroda kalba apie tiltų tiesimą“, – sakė jos atidaryme dalyvavęs ir Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas, atkreipdamas dėmesį, jog ji atspindi popiežiaus Pranciškaus kvietimą skirtingų kultūrų, religijų žmonėms ieškoti to, kas juos jungia, atveria gėriui, leidžia pažinti, susitikti, kalbėtis. Tokią ganytojo paminėtą bendrystės idėją perteikia ir parodą reprezentuojanti fotografija, vaizduojanti popiežiaus Pranciškaus ir tuomečio Izraelio prezidento Shimono Perezo broliško susitikimo gestą.

Per metus ši paroda jau buvo pristatyta įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Kaune ją galima apžiūrėti iki gegužės mėn. vidurio.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

<

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune