Arkivyskupijos IV klasių moksleivių tikybos viktorina „Irkis į gilumą“ (2016 05 12)
Paskelbta: 2016-05-16 16:55:34

Gegužės 12 d. į arkivyskupijos konferencijų salę rinkosi arkivyskupijos ketvirtokai, pasiryžę dalyvauti tikybos viktorinoje „Irkis į gilumą“, jos finaliniame IV etape. Viktorina šiais metais vyksta jau trečią kartą. 

Į finalinį etapą šiemet pateko 6 komandos, tačiau saulėtą gegužės dieną, jau mokslo metams gan sparčiai artėjant link vasaros atostogų, išdrįso atvykti ir dalyvauti 3 komandos iš Kauno I dekanato, Kėdainių ir Ukmergės dekanatų.

Penkių narių komandos turėjo parengti savo prisistatymus. Juose ketvirtokai rodė  sugebėjimus giedoti, vaidinti, deklamuoti, šokti. Vėliau, atsakinėdami į viktorinos klausimus, jie rungtyniavo, kas geriau žino, moka, prisimena tai, ko mokosi per tikybos pamokas. Viktorinos pabaigoje laukė kūrybinės piešimo rungtys, ketvirtokai turėjo vaizdingai perteikti Šventajame Rašte aprašytą Šventosios Dvasios atsiuntimą.

Drąsiausioms, puikiai pasirengusioms komandos beliko tik pasidalyti prizines vietas ir grįžti į namus su gera nuotaika ir dovanomis.

Šių metų viktorinoje „Irkis į gilumą“ I vietą laimėjo LSU Kėdainių „Aušros“ progimnazijos ketvirtokai, II vietą – VšĮ Kauno Montesori pradinės mokyklos mokiniai, III vieta atiteko Ukmergės Užupio pagrindinės mokyklos ketvirtokams.

 
Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune