Lietuva įsijungė į Šv. Jokūbo kelių tinklą
Paskelbta: 2016-06-08 15:32:17

Portugalijoje vykusios Europos Šv. Jokūbo kelio federacijos generalinės asamblėjos metu birželio 3-ąją Lietuva priimta į šią federaciją, tapo jos visateise nare. 

Kartu su Lietuva federacijos narėmis tapo Vokietija ir Lenkija, tuo būdu Šv. Jokūbo keliai, per Lietuvą vedantys į Santjago de Compostelą, toliau tęsis Lenkijoje ir Vokietijoje ir jungsis su Prancūzijos, Portugalijos, Italijos ir žinoma, Ispanijos Šv. Jokūbo piligrimų keliais.

Lietuvos Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociaciją gegužės 31 d. įsteigė devynios mūsų valstybės savivaldybės: Kauno miesto, Panevėžio miesto ir rajonų: Alytaus, Kaišiadorių, Kalvarijos, Kretingos, Lazdijų, Marijampolės ir Varėnos.

Per Lietuvą driekiasi penki Šv. Jokūbo piligrimų keliai, keturi tarptautiniai: Žemaitijos/Karaliaučiaus, Šiaulių, Kauno, Vilniaus, ir vienas vidaus kelias – Šv. Jokūbo žiedas, jungiantis visas vienuolika Lietuvoje esančių Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčių. Šiais metais lietuviškųjų Šv. Jokūbo kelių ambasadoriais tapo didelis būrys Lietuvos jaunimo (žr. čia >>). 

Praėjusią savaitę (birželio 1 d.) Lietuvos Vyriausybė taip pat priėmė ilgai lauktą sprendimą – Vyriausybės nutarimą dėl Šv. Jokūbo kelio per Lietuvą, kuriuo reglamentuojamas piligrimų kelių Lietuvoje žymėjimas, pabrėžiama informacijos apie lietuviškuosius Šv. Jokūbo piligrimų kelius sklaidos Europoje svarba, įvardinti numatomi atlikti darbai ir atsakingos institucijos. Nutarimo priede – 32 šventovių sąrašas, parengtas kartu su Lietuvos Vyskupų Konferencija (visas pranešimas čia >>)

Daugiau informacijos:

Aurelija Krampaitė
aurelija.01@gmail.com;
+ 370 630 19604

Birutė Nenortaitė
bnenortaite@gmail.com
+ 370 698 77388
 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

<

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune