Arkivyskupijos „Caritas“ seminare – apie katalikiškų Vaikų dienos centrų tapatybę ir bendradarbiavimą (2016 06 10)
Paskelbta: 2016-06-15 16:09:26

Ne taip dažnai pasitaiko galimybė susitikti, pasidalyti savo patirtimi, iššūkiais ir ypatumais. Suvienyti tam katalikiškus Vaikų dienos centrus mintis kilo Kauno arkivyskupijos Caritui. Tai, kad katalikiškų dienos centrų darbuotojai turi stiprinti tarpusavio ryšį, dalytis savo resursais ir semtis patirties vieni iš kitų, paskatino Kauno arkivyskupijos Caritą organizuoti kelių ciklų mokymus.

Pirmasis birželio 10 dieną  vyko Kauno Karmelitų parapijoje veikiančiame Vaikų dienos centre „Vaikų stotelė“.
Mokymuose dalyvavo Kauno, Kėdainių, Rumšiškių ir Palemono katalikiškų dienos centrų atstovai. Mokymus vedė lektorė Neringa Kurapkaitienė ir Kauno arkivyskupijos Carito direktorius Arūnas Kučikas. Pagrindinis mokymų tikslas – apmąstyti patirtį, išgirstant vieniems kitus ir atrandant vienijimosi perspektyvas.

Mokymų metu vyravo šilta atmosfera, jautėsi bendrystės klimatas, pasidalyta iššūkiais ir galimybėmis. Kaip pagrindiniai iššūkiai šiandien buvo įvardyta paauglystė, savanorių išlaikymas, antivertybinėje aplinkoje nepriimtinos mūsų vertybės, nesusikalbėjimas su kitomis valstybinėmis institucijomis, patyčios, buvo keliamas klausimas, kaip dirbant su kitokias vertybes turinčiais žmonėmis liudyti tikėjimą ir pan.

Plačiau apie tai – Vaikų dienos centro „Vaikų stotelės“ informacijoje  www.kaunas.caritas.lt >>

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

<

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune