JUBILIEJAUS renginiuose – susitikimas kavinėje apie laiko dovaną, jaunųjų kūryba šv. Jono gimtadieniui (2016 06 21)
Paskelbta: 2016-06-22 08:21:21

Fotografijos Vaidos-Spangelevičiūtės-Kneižienės, Tomo Rakausko

Birželio 21 d. jubiliejinė programa popietėje pradėta kūrybiniais užsiėmimais šeimoms, mamoms, močiutėms, vaikams, kuriuos organizavo Katechetikos centras Šv. Jono Krikštytojo kiemelyje. „Daugirdo“ kavinėje su žmonėmis susitiko, apie laiko dovaną bei kaip ją padauginti šiais tempų ir skubos laikais dalijosi kun. Mindaugas Kučinskas.

Kaip padauginti laiką?

„Kodėl vieni nieko nespėjam, kiti vis dėlto jaučiamės ramūs dėl to, ką nuveikiam?“ – klausė kun. Mindaugas kavinėje susitikdamas su žmonėmis kalbėti apie visiems svarbų ir visų trokštamą dalyką – laiko padauginimą. Laimingi, kurie, pasak kunigo, turi tėvų išugdytą tvirtą valią, moka neprisiimti per daug, pasakyti „ne“. Tačiau yra ir kitų būdų tvarkytis savo laike.

 

„Palieku viską ir išvažiuoju į vienuolyną“, – pasakojo kunigas apie savo stabtelėjimus, kai suvokia, jog reikia iš naujo susidėti savo dienotvarkę, atnaujinti pašaukimo džiaugsmą ar maldos gyvenimą.

„Kokia nuostabi dovana – laikas. Mes nieko nedarom, o mums kažkas dovanoja akimirką“, – sakė kun. Mindaugas, atkreipdamas dėmesį, jog laiką padauginti – tai eiti pas laiko Šeimininką. Malda yra tas stebuklingas būdas, kuris sustabdo ir padaugina laiką.

„Jėzus visada laukia“, – dalijosi Panevėžio vyskupijoje tarnaujantis svečias kunigas, prieš šį susitikimą apsilankęs Kauno arkikatedroje, kurioje išgyveno džiaugsmą būti laukiamas: arkikatedros koplyčioje laukė visada visų laukiantis Jėzus Eucharistijoje, o šiemet, Gailestingumo jubiliejaus metais, dar budi ir kiekvienam prieinamas, pasitarnauti pokalbiu ar išpažinties klausymu pasirengęs kunigas.

Kavinėje susirinkusieji irgi mielai dalijosi savo patirtimis. Viešoje vietoje kai kurie drąsiai paliudijo, jog skiriant laiko maldai dienos laikas tikrai tarsi pailgėja. Greta nepavogto iš kitų, gailestingo laiko susitikime buvo minėtas laiko trumpumas bei kiekvieno atsakomybė už jam skirtą laiką.

 

Arkivyskupijos kiemelyje – šv. Jono gimtadienio muzika

Po susitikimo kavinėje tą vakarą vėl  skambėjo Šv. Jono gimtadienio muzika.  Šįkart koncerte kiemelyje dalyvavo jaunieji atlikėjai – Matas ir Dangiras beiSoundplay LT – savo talentu ir kūrybos šviesa nuoširdžiai besidalijantis regėjimo negalią turintis atlikėjas Aurimas Papečkys.

Vakaras užbaigtas malda  „Tėve mūsų“. Į ją visus pakvietęs kun. Artūras Kazlauskas taip pat visus ir palaimino.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

<

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune