Kauno I dekanato Šeimos centrų / sekcijų vadovų susirinkimas (2017 02 15)
Paskelbta: 2017-02-22 14:39:07

Vasario 15 d. arkivyskupijos Šeimos centre vyko Kauno I dekanato šeimos centrų / sekcijų vadovų susirinkimas. Susirinkimas prasidėjo bendra malda Šv. Jono Krikštytojo pastoracijos centro koplyčioje. Jai pasibaigus apmąstyti Jėzaus susitikimą su samariete (plg. Jn 4, 1–42) pakvietė Kauno arkivyskupijos sielovados programų koordinatorė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė.

Kokios mintys ir žodžiai prakalbina kiekvieną? Kodėl? Kur yra ta vieta, kur ne dėl kitų, o dėl savęs atsigeriame gyvojo vandens? Ar aš drįstu trokšti? Ko trokštu? Į šiuos ir kitus klausimus bandė atsakyti susirinkimo dalyviai. Vaida kalbėjo apie Jėzų, kuris sugriauna stereotipus ir nuostatas, kvietė ieškoti atsakymų apie troškimus: ar jie ateina iš manęs, ar iš Dievo?Kokiu būdu Dievas prabyla? Kokie žmonės ir santykiai atskleidžia svarbiausius dalykus?

Po Švč. Sakramento adoracijos susirinkimo dalyviai atvirai ir nuoširdžiai dalijosi savanorystės patirtimi parapijose ir rektoratuose, kalbėjo apie džiaugsmus ir kylančius sunkumus, svarstė, kaip galima darbuotis geriau. Susitikimas baigėsi agape, kurios metu tęsėsi pradėtos diskusijos.

 
 
Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune