Šv. Velykų sekmadienį – Kauno arkivyskupo sveikinimas Pravieniškių pataisos namų personalui
Paskelbta: 2017-04-24 20:36:07

Nuotrauka – Pravieniškų pataisos namų-atvirosios kolonijos

Šv. Velykų sekmadienio popietę su džiaugsmingąja Kristaus Prisikėlimo žinia Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas vyko į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją ir susitiko su jos darbuotojais.

Arkivyskupas lankėsi visuose trijuose pataisos namų sektoriuose ir šventų Velykų proga pasveikino budinčius pareigūnus.
Ganytojas palinkėjo jiems ir jų šeimoms Dievo palaimos tarnyboje, pabrėžė, kokia svarbi ji palaikant visuomenės saugumą. Taip pat kalbėjo apie viltį šių dienų kontekste ir kaip svarbu kiekvienam skleisti šviesą. Nors susitikimui pareigūnai tegalėjo skirti nedaug laiko, nes laukė kasdieniai darbai net šiuo šventiniu laiku, tačiau jie nepamiršta bendros maldos ir Dievo žodžio, kuris, be jokios abejonės, ateina ir sklinda net už spygliuotų pataisos namų sienų. Po simbolinę dovaną – šakotį arkivyskupas padovanojo budinčioms pamainoms, kad prie arbatos puodelio išgyventų šventinę kolektyvo bendrystę.

Pareigūnai dėkojo arkivyskupui už netikėtą aplankymą, Bažnyčios dėmesį jų tarnybai.

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune