Arkivyskupijos tikybos mokytojų ir katechetų konferencija „Tiesa padarys jus laisvus“ (Jn 8, 32) pradedant naujus mokslo metus (2017 08 28)
Paskelbta: 2017-08-31 12:16:50

Gražų rugpjūčio 28 dienos rytą Kauno arkivyskupijos tikybos mokytojai ir katechetai rinkosi į Kauno Šv. apašt. Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką šventomis Mišiomis pradėti artėjančių mokslo metų. Susirinkusius tikybos mokytojus tos dienos Evangelijos žodžiais sveikino ir drąsino Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas, primindamas, kad šią dieną švenčiame šv. Augustiną, kuris yra mokytojas kiekvienam savo ieškojimuose, atradimuose, pasirinkimuose, apmąstymuose.

Po šventų Mišių visi rinkosi į arkivyskupijos konferencijų salę, kur bendravo, dalijosi vasaros įspūdžiais, planavo artėjančius mokslo metus. Šventę pradėjo arkivyskupas L. Virbalas sveikindamas susirinkusius mokytojus ir katechetus.

Vėliau mokytojų ir katechetų širdis džiugino Lozanos muzikos akademijos magistranto akordeonisto Augustino Rakausko atliekami muzikos kūriniai.

Po atgaivos širdžiai mokytojų laukė VšĮ „Kataliko balsas“ vadovės Tomos Bružaitės paskaita „Kaip kalbėti, kad netrukdytume išgirsti, arba Naujoji apologetika – Naujajai evangelizacijai”. Joje  buvo supažindinama, kaip kalbėti aktualiais Bažnyčiai klausimais. Lektorė pabrėžė, kad diskutuojant svarbiausia ne kas kalba, o kas klausosi; ne ką sakome, o kaip gyvename; svarbu ir turinys, ir forma; taip pat svarbus ryšys su pašnekovu: ne įtikinti, bet draugauti.

Po paskaitos arkivyskupijos Katechetikos centro vadovas doc. dr. Artūras Lukaševičius pristatė aktualijas, kas svarbu mokytojui šiandieninėje kaitos pilnoje visuomenėje – išlikti tiesoje, būti su ja, nenuslėpti jos. Pasibaigus šventės programai, mokytojai bendroje agapėje dalijosi savo rūpesčiais ir džiaugsmais.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune