Arkivyskupijos Jaunimo centre – mokymai Sutvirtinimui rengiančioms parapijų komandoms (2017 11 03)
Paskelbta: 2017-11-07 19:34:39

 

Lapkričio 3 d. Kauno arkivyskupijos Jaunimo centre įvyko parapijų Sutvirtinimo sakramento pasirengimo komandų mokymai. Šie mokymai buvo skirti parapijų katechetams, rengiantiems jaunuolius Sutvirtinimo sakramentui, ir jų pagalbininkams.

Didžiausi katecheto pagalbininkai – parapijos jaunimas arba jaunuoliai, jau anksčiau priėmę Sutvirtinimo sakramentą. Būtent šie jaunuoliai moderuoja ALFA kurso pasidalijimo grupeles ar atlieka kitus pasiruošimo ir programos vykdymo darbus. Norėdami užtikrinti kuo sklandesnį ir kokybiškesnį Sutvirtinimo sakramento rengimą parapijose, šiemet organizavome komandų mokymus.

Mokymuose dalyvavo 25 jaunuoliai iš keturių Kauno miesto parapijų. Mokymuose dalyvius supažindinome su ALFA kurso istorija, jo tikslu. Daug dėmesio skyrėme praktiniams mokymams apie darbo grupėse moderavimą, teisingą bendravimą su dalyviais, aiškinomės, kaip turėtume elgtis iššūkius keliančiose situacijose. Taip pat aptarėme ALFA kurso savaitgalio svarbą, nagrinėjome svarbiausius dienotvarkės elementus, komandos pareigas savaitgalio metu, kylančius iššūkius.

Džiaugiamės, kad poreikį organizuoti mokymus išsakė patys katechetai, ir mes galėjome į jį atsiliepti. Tikimės, kad ateityje ir toliau galėsime prisidėti prie parapijos komandų kompetencijų auginimo.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune