Kauno I dekanato kunigų konferencija apie maldą (2017 11 22)
Paskelbta: 2017-11-23 11:19:25

Lapkričio 22 dieną Kauno Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijoje vyko Kauno I dekanato eilinė kunigų konferencija, šįkart skirta maldos temai. Konferencija pradėta bendra Valandų liturgijos (Dienine) malda. Jai vadovavo Kauno I dekanato dekanas mons. teol. lic. Vytautas Grigaravičius.

Vėliau žodį tarė konferencijos svečias Opus Dei prelatūros kun. dr. Johnas Farrellas Peternalas. Prisistatęs susirinkusiems ir visus pasveikinęs, svečias pasidalijo mintimis apie maldą ir jos svarbą kunigiškojoje misijoje. Malda yra kunigo gyvenimo pagrindas. Labai svarbu, kad ji būtų gyva, kad ja būtų gyvenama.

 

 

Pasak prelegento, labai dažnai kunigystė asocijuojasi tik su veiklos efektyvumu. Tačiau visa tai turi kilti iš maldos. Visų pirma turi būti malda. Atliekami darbai pasiseks, evangelizacija bus sėkminga tik tuomet, kai ji kils iš maldos ir sugrįš į maldą.

Svečias paragino melstis vieniems už kitus, nuolat prisiminti maldoje savo bendruomenes, parapijas – pasak prelegento, juk didžiausia bėda, kai nelieka maldos. Vėliau kunigai diskutavo tarpusavyje išsakytomis mintimis.

Konferencijos pabaigoje aptarti einamieji klausimai. Buvo tartasi dėl finansinės paramos Kauno arkivyskupijos statomoms bažnyčioms.

Tradiciškai konferencija baigėsi pietumis.

 Kun. Nerijaus PIPIRO informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune