Birželio 18–24 d. susitikime MIESTO MISIJŲ savaitėje – dalykimės džiaugsmu ir viltimi!
Paskelbta: 2018-06-15 16:05:45

 

Kauno arkivyskupija birželio 24 d. švenčia savo dangiškojo globėjo Šv. Jono Krikštytojo Gimimą. Kaip ir kasmet šia proga 15 val. Kauno arkikatedroje bazilikoje  >> dėkosime Dievui už arkivyskupijos bendruomenę, Kauną ir visą Lietuvą – juk ją ir mus visus jau netrukus sveikins popiežius Pranciškus!

Atveriame širdis...

Atveriame savo širdis ir šia žinia norime dalytis su visais miesto gyventojais, tad prieš Arkivyskupijos dieną vėl rengiame kasmetinę Misijų savaitę, skirtą visiems.


...išeiname į miesto erdves...

Su savaitės muzikos, šlovinimo, pokalbių ar tiesiog žmogiškų, paprastų susitikimų programa >> išeiname į miesto erdves. Kunigai vėl lankysis kavinėse – „Daugirde“, „Bokšte“, „Miesto sode“, „CH Chocolaterie“. Su kauniečiais susitiks svečias iš Vilniaus – kun. Julius Sasnauskas OFM bei kun. prof. Romualdas Dulskis, neseniai išleidęs knygą apie... Konfucijų ir Kristų. Kun. Vincentas Tamošauskas OFM Cap. dalysis mintimis apie katalikiškąją pagonybę, o Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas... viltimi. Ar ji tikrai „kvailių motina“? 

Žinomi klasikinės, džiazo, netgi žydų klezmer muzikos atlikėjai koncertuos arkivyskupijos kiemelyje visai greta Santakos ir Kauno pilies. Iš Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčios palaiminimą Kaunui, jo gyventojams siųs jaunieji Viešpaties šlovintojai, tarp kurių bus svečių iš Slovakijos, Klaipėdos, Vilniaus, Vievio.

...kad labiau pažintume...

Šių metų Misijų savaitėje galime sutikti ir... popiežių Pranciškų! Prie arkivyskupijos kiemelio veiks Popiežiaus palapinė, joje galėsime jį pažinti labiau – per leidinius, gyvą savanorių žodį, netgi laimėti šių ypatingų metų suvenyrą. Kiemelyje bus kviečiama į diskusijas – su kun. Andriumi Končiumi, kun. Pauliumi Vaineikiu OFM ir diak. dr. Benu Ulevičiumi, o per jas – susipažinti su Pranciškaus enciklikomis ir mintimi, tarp jų ir naujausia, dar nespėjusia pasiekti mūsų lietuviškai. Ar jau girdėjome apie ją?

...kurtume savo dabartį...

Birželio 20 d. šią Misijų savaitę antrajame arkivyskupijos simpoziume bus svarstomas parapijų gyvenimas, sielovados aktualijos, kaip tapti gyvomis ir priimančiomis bendruomenėmis.

...pasidalytume...

Pasak renginių koordinatorės Vaidos Spangelevičiūtės-Kneižienės, Miesto misijos, daugiau kaip 10 metų žinomos Europos miestuose, – tai džiaugsmo, bendrystės, susitikimo žinia, tad su šia žinia bus einama ir ten, kur šių dalykų žmonės ypač laukia: į kalėjimą, socializacijos centrą ir kt.

...susidraugautume!

Miesto misijų komanda, savanoriai – 20 mūsų šalies (iš Evangelizacijos mokyklos) ir 6 iš Slovakijos (misijinės bendruomnės „Gyvenimo upė“, Rieka života) – tikisi šią savaitę su šypsena pasveikinti kiekvieną, atradusį tarp programos renginių labiausiai patraukiantį ir atėjusį. Visi renginiai nemokami, prie jų galima prisijungti bet kuriuo Jums patogiu laiku. Jie vyks vakarais, nuo 18 iki 22 val. 

Susitikime – kad susipažintume ir susidraugautume, atpažintume vieni kitų veiduose džiaugsmą ir viltį ir tuo pasidalytume!
 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Iš Misijų savaitės akimirkų

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune