Seminaras „Katalikų tikybos ir gamtos mokslų integracijos galimybės“ Kaune (2011 10 21)
Paskelbta: 2011-10-24 12:48:36

Fotografijos Laimutės Krutulienės

Fotografija Laimutės Krutulienės

 

Spalio 21 d. Kauno arkivyskupijos Katechetikos centre vyko kvalifikacinis seminaras „ Katalikų tikybos ir gamtos mokslų integracijos galimybės“ kurį vedė fizikos mokytoja metodininkė Zita Vobolienė bei tikybos mokytoja metodininkė Aušrelė Krunglevičiūtė.

Mokytoja A. Krunglevičiūtė kalbėjo apie skirtingą mokslo ir Šventojo Rašto kalbą ir būtinybę tai suprasti. Mokytoja skatino leisti vaikams žavėtis, o ne bandyti tikėjimo žiniomis taisyti mokslo „neįgalumo“ skyles. Lektorių nuomone, Katalikų tikybos ir gamtos mokslų integracija yra būtina, nes kitaip jaunas žmogus praras tikėjimą.

Mokytoja Zita Vobolienė pristatė moderniosios fizikos atradimus, liudijančius, kad dabartinėje fizikoje lieka labai daug paslapties, kad daugelio dalykų negalima paaiškinti kitaip, kaip tik Kūrėjo-Palaikytojo buvimu. Žemės padėtis, jos sukimosi greitis, ašies pasvyrimo kampas yra idealūs, kad Žemėje išliktų gyvybė. Tą patį galima pasakyti ir apie mikropasaulį. Modernioji fizika įrodo nepaprastą pasaulio sudėtingumą, subtilumą, kad tam tikras sąmonės lygmuo slypi kiekvienoje elementarioje dalelėje.

Fotografija Laimutės Krutulienės

Seminare dalyvavo 17 tikybos mokytojų iš įvairių Kauno arkivyskupijos dekanatų.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune