Savanorių mokymuose Kaune – 500 popiežiaus ambasadorių (2018 08 18)
Paskelbta: 2018-08-19 07:40:10

Rugpjūčio 18 dieną Kauno arkivyskupijos konferencijų salė buvo sausakimša – ją užpildė entuziastingi artėjančio popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje 500 savanorių. Tiesa, ši diena buvo skirta tik Kauno mieste vyksiančių susitikimų su Šventuoju Tėvu savanoriams.

Ištisą dieną trukę mokymai dalyviams suteikė daug reikalingų žinių apie tokio masto ir reikšmės renginį, savanorių vaidmenį jame, popiežiaus nešamą žinią Lietuvai ir pasauliui. Sveikinimo žodį taręs Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas SJ pabrėžė savanorio kaip popiežiaus ambasadoriaus svarbą ir ragino visus su džiaugsmu pasinerti į šią tarnystę.

Popiežiaus vizito koordinatorė Kauno arkivyskupijoje Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė savanorius supažindino su vizito organizaciniais sprendimais ir subtilybėmis, tačiau pabrėžė, kad svarbiausia organizaciniame procese yra nepamesti vienintelio tikrojo tikslo – Jėzaus Kristaus.

Kunigas Artūras Kazlauskas susirinkusiems pristatė popiežiaus Pranciškaus vizito reikšmę Lietuvai ir Visuotinei Bažnyčiai, popiežiaus asmenybę ir jo itin taiklias pastabas mums, krikščionims.

Pirmąją mokymų dalį užbaigė šv. Mišios Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje, kurias aukojo kun. Saulius Rumšas OP, Pasirengimo Popiežiaus vizitui komiteto generalinis sekretorius.

 

 

 Po šv. Mišių bei pietų, dvasiškai ir fiziškai sustiprėję, savanoriai įdėmiai klausėsi Policijos, Greitosios medicinos pagalbos bei apsaugos atstovų pranešimų apie saugumą renginio metu. Viktorija Urbonaitė, atsakinga už komunikacinius sprendimus vizito klausimais, supažindino savanorius su tam tikrais komunikaciniais niuansais ir ragino visus savanorius nepamesti savo, kaip tikro popiežiaus ambasadoriaus, tapatybės. Viktorija taip pat pabrėžė, kad neturėtume šio vizito vadinti renginiu, nes tai visų pirma yra Lietuvos žmonių ir popiežiaus susitikimas.

Po daug jėgų ir dėmesio pareikalavusių pranešimų savanoriai buvo kviečiami susitikti grupėse pagal savo atsakomybę ir susipažinus giliau panagrinėti būsimo darbo specifiką drauge su ilgalaikiais savanoriais.

Intensyvi mokymų diena buvo vainikuota bendrystės vakaru su skania ir sočia vakariene bei nuotaikingais šokiais, kuriuos šokti padėjo folkloro studija „Lygaudė“.

Mantas KURAITIS  ir Ingrida KRIAUČIONYTĖ,

Kauno arkivyskupijos Jono Pauliaus II piligrimų centras
Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune