Aktyvus ruduo tęsiant Evangelizacijos mokyklos misiją
Paskelbta: 2018-11-15 09:01:56

Spalio 12–14 d. Šiluvoje vyko baigiamasis šių metų Evangelizacijos mokyklos susitikimų seminaras. Jame buvo dalytasi tema „Tikras misionierius niekada nepaliauja būti mokinys. O kas toliau?"

Buvo plėtojamos temos apie mokinystę, ją nuolat lydinčią maldą, apie bendruomenės svarbą bei dvasinį palydėjimą. Evangelizacijos mokyklos komanda dalijosi savo liudijimais ir patirtimis, taip pat mokymus ir pasidalijimus vedė redemptoristai t. Rastislavas Dluhý ir  t. Peteris Hertelas.

Lapkričio 10 d. Evangelizacijos mokyklos komanda pakvietė tiek pirmųjų, tiek antrųjų metų dalyvius į bendrą popietę.

Susitikimas pradėtas šlovinimo malda, kurią šį kartą vedė jungtinė Evangelizacijos mokyklos komanda kartu su tėvais redemptoristais.

Susitikimas buvo skirtas apžvelgti popiežiaus Pranciškaus žinios Lietuvai akcentams. Kiekvienas dalyvis pasidalijo ir savo asmenine patirtimi, kaip išgyveno popiežiaus  vizitą. Nemaža dalis Evangelizacijos mokyklos dalyvių buvo savanoriai vienoje ar kitoje srityje, kiti  savo šeimos, giminaičių ar draugų rate kvietė, liudijo ir kartu patyrė atvykimo akimirkas.

Džiugu, kad šis neeilinis įvykis Lietuvoje kiekvieno širdyje paliko skirtingas, tačiau sklidinas prasmės patirtis ir suvokimus.Taip pat akivaizdu, kad ne mažiau svarbu vis iš naujo prisiminti ir apmąstyti popiežiaus Pranciškaus atvežtą žinią Lietuvai, kuri buvo perteikiama per susitikimuose pasakytas kalbas.

Susitikime kartu šventėme šv. Mišias ir toliau tęsėme bendrystės laiką. Tokie susitikimai vyks kartą per mėnesį, kviečiant išgyventi bendrystę ir dalytis ne tik tikėjimo kelione, bet ir joje kartu augti.

Militos Žičkutės-Lindžienės informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune