„Rachelės vynuogyno“ rekolekcijos išgyvenantiems kūdikių netektį (2018 11 16–18)
Paskelbta: 2018-11-22 11:15:11

Lapkričio 16–18 d. „Domus Pacis“ namuose vyko „Rachelės vynuogyno“ rekolekcijos, skirtos moterims ar šeimoms, išgyvenančioms netektį dėl aborto, persileidimo ar kūdikio netekties.

Šios rekolekcijos – tai gilaus psichologinio ir dvasinio gydymo savaitgalis, kurio metu patiriama atleidimo, susitaikymo malonė. Rekolekcijų dalyviai prisimena skaudžią aborto patirtį, patiria, kaip kūdikio praradimas paveikė jų praeitį ir dabartį.

Rekolekcijas vedė kunigas Andrius Končius, psichologė Eglė Rojienė ir savanorių komanda. Jauki aplinka, rekolekcijų vedėjų nuoširdumas ir globa, kunigo palydėjimas leido išlaisvinti visus užgniaužtus ir paslėptus jausmus. Rekolekcijose vyko užsiėmimai, kviečiantys atsiverti, išgyventi patirtą skausmą ir žengti naujo gyvenimo su Dievu link.

Keletas dalyvių atsiliepimų:
Šiose rekolekcijose Dievas gydė mano senus sužeidimus, patyriau džiaugsmą, didelį palengvėjimą. Labai džiaugiuosi už šias rekolekcijas ir be galo dėkoju komandos nariams.
Prasminga, kad viskas susieta su Šventuoju Raštu. Labai džiugu, kad dalyvavo psichologė ir kunigas, kad vyko išgydymo procesas.
Svarbu žaizdos įvardijimas, iškėlimas, buvimas su ja, mokymasis atpažinti jausmus (ypač pyktį), gijimas ir Dievo duota ramybė.

Kiekvienas turėjo pakankamai erdvės išbūti su savo skausmu, dalytis juo saugioje ir švelnioje aplinkoje ir gauti sau atsakymus. Visa metodika prasminga ir apgalvota žingsnis po žingsnio.
Paliko labai didelį įspūdį. Didžiulė dvasinė nauda sielai. Viršijo mano lūkesčius. Labai gerai išdėlioti pratimai, jų eiliškumas. Po kiekvieno užsiėmimo vis giliau buvo pasiekiamos sielos žaizdos.
Viskas iki smulkmenų atrodė prasminga, nes Dievas buvo su mumis, ir tai labai jaučiau. Jo meilė, ramybė, šviesa, apkabinimas, nuraminimas, išlaisvinimas, sustiprinimas.

Šių rekolekcijų metu buvo atsisveikinta su 22 kūdikiais.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centre teikiamos konsultacijos moterims ar šeimoms, patiriančioms krizę nėštumo metu ir išgyvenančioms netektį dėl aborto, persileidimo ar kūdikio netekties. Tel. (8 37) 32 11 22, el. p. laukimas@lcn.lt

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune