Kauno krašto ateitininkų popietė, skirta Dievo tarnaitei Adelei Dirsytei (2019 04 03)
Paskelbta: 2019-04-04 11:06:36

 

Balandžio 3 dieną Kauno Aleksandro Stulginskio mokykloje-daugiafunkciame centre vyko Kauno krašto moksleivių ateitininkų popietė, skirta Dievo tarnaitei Adelei Dirsytei. Šiemet minime šios asmenybės 110-ąsias gimimo metines.

Vaikai iš įvairių Kauno krašto ateitininkų kuopų pristatė Dievo tarnaitės biografiją, gilinosi į mintis, išlikusias jos laiškuose artimiesiems, nagrinėjo jos sudarytą Sibiro lietuvių tremtinių maldaknygę „Marija, gelbėk mus”, bandydami bent vieną žodį šiandien užrašyti ant medžio žievės.

Ta proga renginio pabaigoje sveikinimo žodį taręs Kauno krašto ateitininkų dvasios vadas kun. Nerijus Pipiras pasidžiaugė dalyvių gausa, padėkojo kuopų globėjams už indėlį skleidžiant žinią apie šią Dievo tarnaitę. Kartu kunigas klausė, ką mes šiandien rinktumėmės, jei mums būtų duota galimybė rinktis, – laisvę ar laisvės ieškojimą.

Toks buvo ir kunigo linkėjimas – nebijoti ieškoti laisvės, nes kai ieškai, kai esi viltingas, kai žvelgi į ateitį, tuomet, nors ir po truputėlį, tampi iš tiesų laisvas. Kunigui palaiminus stalą, popietė baigėsi nuoširdžia bendryste prie arbatos puodelio.

Kun. Nerijaus Pipiro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune