Jaunųjų savanorių agapė kurijoje (su jaunimo savanorystės akimirkų foto)(2011 12 19)
Paskelbta: 2011-12-21 13:12:12

Žemiau žr. jaunimo savanorystės akimirkas arkivyskupijos šventėse. Fotografijos Raimondos Janušauskaitės

Gruodžio 19 d. arkivyskupijos kurijoje arkivyskupas Sigitas Tamkevičius susitiko su jaunaisiais savanoriais, kurie šiais metais talkininkavo didžiuose Šiluvos atlaiduose bei kituose arkivyskupijos renginiuose.

Beveik dvi dešimtys jaunųjų savanorių – studentų, moksleivių – dalyvavo arkivyskupo aukojamose šv. Mišiose kurijos koplyčioje, vėliau dalyvavo agapėje prie ganytojo palaiminto vaišių stalo, dalijosi savo liudijimais.

Renginį organizavusios arkivyskupijos sielovados koordinatorės Vaidos Spangelevičiūtės-Kneižienės pakviesti šiuo kalėdinių stebuklų laukimo metu jaunieji savanoriai kiekvienas paliudijo, kokių stebuklų jau yra padaręs Dievas jų gyvenime, papasakojo smagių, neįtikėtinų, Dievo ir žmonių meilę bylojančių nutikimų iš savanorystės praktikos. Savo mintimis ir prisiminimais pasidalijęs arkivyskupas jauniems žmonėms paliudijo, koks stebuklas sunkiausiomis, vargingiausiomis sąlygomis gali būti paprastų žmonių geri darbai.

Ganytojas, dėkodamas už jaunų žmonių nuoširdumą, savanorišką pagalbą Bažnyčiai apdovanojo jaunuosius savanorius klasikinės muzikos kompaktais.

--------

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

 

 

 

 

 

 

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

 

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune