Pagrindines duris ir erdves Kaunui atvėrė Švč. Sakramento bažnyčia (2019 05 17)
Paskelbta: 2019-05-17 21:51:49

Gegužės 17 d. pavakare, Kaunui švenčiant savo gimtadienį, kauniečiai, miesto svečiai patyrė džiaugsmą ir malonę būti pirmieji, kurie žengė pro naująsias Švč. Sakramento bažnyčios duris. Nuo pat sovietmečio buvo užmūrytas pagrindinis įėjimas iš Vilniaus gatvės į šią bažnyčią, tada paverstą kino teatru „Santaka“ suniokojus visą jos vidaus interjerą.

Tą pačią dieną pašventinus ir atvėrus duris, atverta ir nauja Švč. Sakramento bažnyčios erdvė. Jau rytoj, gegužės 18 d., 12 val., joje šv. Mišias aukos apaštališkasis administratorius vyskupas Algirdas Jurevičius.

Verslininkų Liudos ir Minvydo Znaidauskų bei Kauno senamiesčio draugijos iniciatyva, pritarus Kauno arkivyskupijai, šventovės pastatas, tikimasi, bendromis pastangomis kelsis naujam gyvenimui, jos erdvė taps atviresnė visuomenei, jos kultūrinėms reikmėms. Stiklinės durys ir bažnyčios erdvė įrengtos per šešis mėnesius privačių aukotojų lėšomis.

Naująsias bažnyčios duris ir atvertą jos erdvę pašventino bei žmones – šių džiugių šventovei ir miestui įvykių liudininkus – palaimino rektorius kun. Gytis Petras Stumbras. Šia džiaugsminga proga buvo švenčiamos šv. Mišios už bažnyčios lankytojus ir geradarius, jos atgaivinimo minties iniciatorius, savanorius – nedidelėje koplyčioje vos sutilpo šių Mišių dalyviai.

„Šis durų atvėrimas šiandien simboliškas – tarsi įžengimas į vieną iš dangaus buveinių, kur Dievas tikrai mūsų laukia. Čia turėsime erdvę, kurią atversime ir tikintiems, ir ieškantiems Dievo, ir netikintiems. Tai veda mus į komunikaciją, į dialogo su žmonėmis principą. Dievas laukia čia visų, laukia kiekvieno atsiliepimo“, – sakė kun. G. Stumbras, kalbėdamas apie darbus kasdienybėje, kuriais turime atverti kelius Jėzui veikti, ir pasidalydamas lūkesčiu, jog šis didelis, ne vienerių metų projektas pasitarnaus ir evangelizacijai, ir šventovės rekonstrukcijai.

Po šv. Mišių buvo pašventinta ir atverta bažnyčios erdvė, kur vyko pirmasis klasikinės muzikos koncertas.

Švč. Sakramento bažnyčia sovietinės valdžios buvo uždaryta nuo 1949 metų. 1963 m. paversta kino sale. Tuomet buvo visiškai sunaikintas jos interjeras, įrengti laiptai ir bažnyčios erdvė padalyta į dvi dalis. Atgavusi suniokotą pastatą praktiškai vien su išlikusiomis sienomis 1990 m. Kauno arkivyskupija jį naudojo iš pradžių Carito reikmėms, vėliau 2004 m. čia buvo įsteigta koplyčia akademiniam jaunimui.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune