Kauno kurijoje sutikome kardinolą! (2019 10 08)
Paskelbta: 2019-10-08 13:06:10

Nuotraukos Dalės Šmerauskaitės, vaizdo įrašas Vitalio Urbos

„Viešpatie, laimink jį“ – su palaiminimo malda ir šypsenomis spalio 8 d. arkivyskupijos kurijos kieme kurijos, institucijų bei organizacijų darbuotojai, taip pat Kauno kunigų seminarijos bendruomenė džiugiai sutiko kardinolą Sigitą Tamkevičių, ką tik parvykusį iš Romos po Kardinolų skyrimo konsistorijos (vaizdo įrašas žemiau, taip pat medijų skiltyje).

 

Kardinolas Sigitas šį rudenį sutiktas tame pačiame kieme, kur prieš metus po šv. Mišių Kauno Santakoje ir pietų buvo pasveikintas Lietuvoje viešėjęs popiežius Pranciškus. Susirinkusieji prisiminė šį susitikimą ir išreiškė dėkingumą Šventajam Tėvui už jo meilę mums ir dėmesį Lietuvai, kurį dar kartą parodė, šį sykį – skirdamas garbės kardinolu mūsų gerbiamą ir mylimą ganytoją Sigitą.

„Tik vieno prašau – palydėkite malda šią mano tarnystę, kuriai popiežius Pranciškus paskyrė“, – sakė kardinolas, maloniai nustebintas ir pradžiugintas šio savo ilgamečių ir naujų sielovados bendradarbių sutikimo, kuriame jį sveikino ir pro šalį keliavę Kolpingo kolegijos darželinukai.

 

 

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune