Kauno kurijoje pradėtas bažnytinių metrikų knygų skaitmeninimas
Paskelbta: 2020-01-16 13:09:31

Kauno arkivyskupijoje pradėtas bažnytinių metrikų knygų skaitmeninimas. Šį darbą atliks arkivyskupijos kurijoje įsikūrę Vyriausiojo archyvaro tarnybos specialistai Rūta  ir Justinas. Jiems jau pateikta daugiau kaip 400 bažnytinių knygų, saugomų kurijos archyve.

Taip Kauno arkivyskupijoje pradėtas įgyvendinti Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnybos ir Lietuvos Vyskupų Konferencijos susitarimas skaitmeninti parapijose esančias metrikų knygas. Pagal šį projektą numatyta suskaitmeninti visas senesnes nei 100 metų bažnytinių metrikų knygas, parapijiečių sąrašus bei užsakų knygas. Iki 2020 metų jau baigtos skaitmeninti Vilniaus arkivyskupijos bei Panevėžio ir Kaišiadorių vyskupijų bažnyčių knygos. 

 „Tai padės mums išsaugoti didelę mūsų kultūros, istorijos dalį“, – sakė arkivyskupijos apaštalinis administratorius vyskupas Algirdas Jurevičius, atkreipdamas dėmesį, jog archyvaro tarnybos atstovai šį darbą kurijoje dirbs kelis mėnesius, tad laukiama metrikų knygų ir daugiau, klebonų rūpesčiu pristatomų iš arkivyskupijos parapijų.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune