Vilniaus knygų mugėje apsilankykime Katalikiškos žiniasklaidos svetainėje, kuri šiemet sako: Turiu Tau laiko!
Paskelbta: 2020-02-14 12:11:20

 Skubu. Nespėsiu. Nepyk, gal kitą kartą“ – laiko neturėjimas tapęs kone sėkmės sinonimu. Tačiau katalikiška žiniasklaida į šiųmetinę Knygų mugę eina garsiai pasakyti kiekvienam – „Turiu tau laiko“. Tai reiškia, kad Katalikiškos žiniasklaidos svetainėje visas mugės dienas laiko asmeniniams pokalbiams gyvenimo ir tikėjimo klausimais lankytojams paskirs kunigai bei broliai ir seserys vienuoliai“, – teigia BAŽNYČIOS KRONIKOS fondas  ir 2020 metų VILNIAUS KNYGŲ MUGĖJE visus besidominčius religine literatūra ar tiesiog norinčius išgyventi dar nepatirtų susitikimų kviečia apsilankyti KATALIKIŠKOS ŽINISKLAIDOS SVETIANĖJE.  Ji įsikurs Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, Laisvės prospektas 5, vasario 20–23 d. 3 salėje, 3.11 stende.

„Bažnyčioje vietoj ankstesnių susitikimų su pastoriumi arba kunigu atsirado galimybė – ir tuo dera pasidžiaugti – įvairiems susitikimams ir pokalbiams, kurių forma ir turinys gali priklausyti nuo žmonių, aplinkybių ir poreikių. Į kunigą nebesikreipiama vien dėl išpažinties arba į pastorių tik dėl rimtos priežasties. Tokie susitikimai padeda iš arčiau stebėti gyvenimo įvykius ir kelti egzistencinius klausimus. Neretai atsitiktinis žmogaus ir pastoriaus arba kunigo pokalbis išauga į pasidalijimą esminiais klausimais, susijusiais su asmeniniu, šeimos, profesiniu, dvasiniu gyvenimu“, – rašo Jean-Philippe Calame ką tik pasirodžiusioje lietuviškai knygoje „Atpažinti sandoros Dievą“ (Magnificat leidiniai).

Būtent pokalbis yra vienas pagrindinių dvasinio palydėjimo įrankių. Kalbėdamiesi mes kuriame savo pasaulį, užmezgame ryšius su kitais ir tik kalba, ypač gimtąja, galime atskleisti egzistencinius dalykus, kurie teikia mūsų gyvenimui prasmę. „Jau turime patirties, kad žmonėms tinka ir patinka ši akcija. Sulaukiame daug žmonių, kurie atsineša savo džiaugsmus, skausmus, istorijas ir klausimus“, – sakė šios akcijos sumanytoja Kauno arkivyskupijos sielovados projektų vadovė Vaida Spangelevičiūtė- Kneižienė.

Tokiems susitikimams ir jaukiems pokalbiams padės ir Katalikiškos žiniasklaidos svetainės interjeras, kurį sukurti padėjo kūrybinga interjero architektė dr. Lina Preišegalavičienė. „Svetainė vis dar asocijuojasi su jaukumu ir bendryste, todėl ir šioje svetainėje bus galima rasti visus jai būtinus atributus – minkštą baldų dalį, valgomąjį stalą, ekraną, kuriame pasakojama istorija, ir žurnalus bei knygas, kurias bus galima skaitinėti prisėdus prie svetainėje esančio stalo, o jeigu sudomins, čia pat juos ir įsigyti“, – pasakojo interjero architektė.

Plačiau skaityti  „Bažnyčios kronikos“ fondo pranešime >> 

„Bažnyčios kronikos“ fondo renginiai
 

Vaikų scena
20 d. 16 val. Teatralizuotas pasirodymas pagal Antano Saulaičio SJ knygą „Kaip pradėti tikėti?“. Dalyvauja: Giedrė Kederytė, Miglė Remeikaitė, kunigas Antanas Saulaitis SJ.

1.2 salė
20 d. 17 val. Knygos „Tėvo Stanislovo Žodis“ pristatymas. Dalyvauja: vyskupas Jonas Kauneckas, kunigas Vincentas Tamošauskas, Regina Galvanauskienė.

3.2 salė
21 d. 14 val. „Ateičiai – 110. Kas mes esame? Ką aplink save matome? Kokie mūsų tikslai šiandien?“ Dalyvauja: Vygantas Malinauskas, Vidmantas Valiušaitis, Linas Braukyla, Karolina Sadauskaitė.

3.1 salė
22 d. 12 val. Diskusija „Ar knygos gali pakeisti dvasinį vadovą?“. Dalyvauja: vyskupas Kęstutis Kėvalas, kunigas Saulius Bužauskas, moderatorius – Ridas Jasiulionis.

RENGINIAI STENDE (3.11):

21 d. 17.00-18.00 val. Su skaitytojais susitiks ir autografus dalins knygos „Kaip pradėti tikėti?“ autorius kunigas Antanas Saulaitis SJ.

21 d. 18.30-19.30 val. Susitikimas su Evangelikų Reformatų Bažnyčios dvasininku, dvasiniu palydėtoju Jean-Philippe Calame, knygos „Atpažinti sandoros Dievą“ autoriumi.

23 d. 12.00-14.00 val. Žurnalo „Bitutė“ kūrybinės dirbtuvės 9–14 m. vaikams: jaunųjų žurnalistų mokykla.

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune