Jaunimo Užgavėnės su žinia apie artėjantį susikaupimo metą (2020 02 25)
Paskelbta: 2020-02-27 15:45:19

Vasario 25 d. Kaune praūžė tradicinis arkivyskupijos Jaunimo centro renginys – Užgavėnės, kuriame dviem šimtams jaunų žmonių nuskambėjo ir žinia apie artėjantį susikaupimo metą – Gavėnią. Svečius kvietėme linksmai patrepsėti ir pasmaguriauti daugybės skonių blynų prieš Gavėnios laiką, kuris atves  į šventas Velykas.

Vakare netrūko juoko, klausantis Justino Visicko „stand up“ pasirodymo. Susirinkusiam jaunimui kunigas Artūras Kazlauskas pristatė Gavėnios atsiradimo istoriją bei priminė 3 esminius šio laiko komponentus: maldą, pasninką ir išmaldą.

Renginio nuotaiką ir ritmą kūrė svečiai iš Kaišiadorių – modernus folkloro ansamblis „Čiutyta“, kuris išjudino jaunimą liaudiškais šokiais. Pabaigus šiems patrepsėjimams dalyviai tęsė šokius pagal „Just dance“ judesius. Viso renginio metu mūsų svečiai buvo laukiami KAJC blyninėje paskanauti blynų ir pasidžiaugti vienas kito bendryste.

Dėkojame visiems susirinkusiems svečiams, o ypač savanoriams už skaniausius blynus, nepakartojamas akimirkas ir pačią geriausią nuotaiką!

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune