Antrąją Velykų dieną iš Šiluvos – vilties šviesa Lietuvai! (2020 04 13)
Paskelbta: 2020-04-14 08:21:50

Iki 3 tūkst. jau artėja šviesos liepsnelės, Rožinio malda įžiebiamos ŠVIESOS ŽEMĖLAPYJE >>, kuris vienija visą Lietuvą, bandančią stabdyti pavojingo viruso proveržį. Ir daugiau kaip 10 tūkst. paaukotų eurų Lietuvos Caritas jau galės paremti nuo pandemijos nukentėjusius – tokia yra šviesioji maldos ir paramos akcijos „Šviesos žemėlapis“, vykstančios nuo balandžio 2 d., statistika šiandien.

„Šviesos žemėlapio“ akcijai  toliau tęsiantis iki karantino pabaigos, antrąją šv. Velykų dieną Šiluvoje vyko jos kulminacija. Čia nuo ankstyvos popietės iki pat vėlyvo vakaro tęsėsi malda už minėtos akcijos dalyvius, už pandemijos paliestuosius mūsų šalyje ir pasaulyje šios negandos akivaizdoje, ypač už medicinos darbuotojus, taip pat ir už visus, kurie šiuose išbandymuose pasiaukojamai tarnauja pagelbėdami kitiems.

Rožinio maldos ir arkivyskupijos apaštalinio administratoriaus vyskupo Algirdo Jurevičiaus bei paskirtojo Kauno arkivyskupo Kęstučio Kėvalo vadovaujamų šv. Mišių dieną  užbaigė Trispalvės spalvomis nušviesta Apsireiškimo koplyčia – vilties šviesa visai Lietuvai!

Pamaldų, be tikinčiųjų  dalyvavimo, transliacijas iš Šiluvos šią dieną rengė „Marijos radijas“, Katalikų medijų centras, jos buvo prieinamos ir „Diena media news“ portaluose, Kauno arkivyskupijos svetainėje, Šiluvos šventovės feisbuko paskyroje.

Tai leido velykiniams ganytojų sveikinimams ir žiniai apie „Šviesos žemėlapį“ plačiai pasklisti Lietuvoje, pripildyti žmonių širdis vilties, padėkoti tiems, kurie yra ypač arti pandemijos aukų ir jos keliamų sunkumų.

Daugiau informacijos ir nuotraukų siluvossventove.lt >>

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune