Kauno Šventojo Kryžiaus (karmelitų) bažnyčioje kunigu įšventintas karmelitų brolis (2020 05 30)
Paskelbta: 2020-05-30 22:25:14

Karantininiu laiku gegužės 30 dieną Lietuvos vyrų karmelitų bendruomenė pasipildė nauju dvasininku. Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, Kauno arkivyskupijos apaštalinio administratoriaus vyskupo Algirdo Jurevičiaus įgaliotas ir gavęs Varšuvos Basųjų karmelitų provincijolo Jano Piotro Malickio OCD pavedimą, Kauno Šventojo Kryžiaus (karmelitų) bažnyčioje suteikė kunigystės šventimus diakonui Jėzaus Jonui OCD.

Jėzaus brolis Jonas OCD (Vidas Labanauskas), Igno ir Bronės Labanauskienės sūnus, gimęs 1962 metais Radviliškyje, buvo Aukštosios Basųjų karmelitų Poznanėje (Lenkija) seminarijos auklėtiniu. Filosofijos ir teologijos studijas baigė Salamankoje (Ispanija). 2015 metais Salamankoje davė amžinuosius įžadus ir tapo įjungtas į Varšuvos Basųjų karmelitų vienuolyno provinciją. 2019 metais baigė dvasingumo teologijos studijas Burgose (Ispanija) teologijos licenciato laipsniu.

Diakono šventimus priėmė 2019 m. Poznanėje (Lenkija) ir buvo provincijolo siųstas sielovadinei tarnystei į Kauno Šventojo Kryžiaus (karmelitų) parapiją.

Kunigystės šventimų Mišiose vysk. E. Bartulis linkėjo Jėzaus broliui Jonui būti pagal Jėzaus širdį ir nebijoti tarnauti. Jėzus triskart klausė apaštalo Petro: ar myli mane? Tai kelias, kuriuo kunigas artėja prie Dievo ir tampa artimas žmonėms. Meilė Dievui ir artimui yra svarbiausi kunigo kasdienybės bruožai.

Džiugu, kad karmelitai Lietuvoje atsikuria ir pasipildo naujais pašaukimais. Linkime naujai įšventintam kunigui Jėzaus broliui Jonui OCD būti kunigu pagal Jėzaus Širdį!

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune