Surengtas pirmasis seminaras liturgijos skaitovams: kaip Dievo žodis tampa gyvas? (2020 06 11)
Paskelbta: 2020-06-12 13:02:54

Kauno arkivyskupijos parapijų liturgijos skaitovai birželio 11 d. vakarą rinkosi į seminarą apie Dievo žodžio skaitymą. Seminarą vedęs kunigas Artūras Kazlauskas pradėjo nuo minties, kad turėti Šventąjį Raštą  dar nereiškia turėti Dievo žodį. Biblija yra knyga, sudaryta iš daug knygų. Pasiteiravus dalyvių, kiek knygų sudaro mūsų Šventąjį Raštą, dauguma informacijos ieškojo savo telefonuose.

Parašytas tekstas tampa Dievo žodžiu, kai jis yra skaitomas, girdimas. Tik tuomet jis tampa gyvu Žodžiu, kuris kalba mums ir nori mus prakalbinti, kviečia atsiliepti. Todėl liturgijos skaitovams svarbu ne tik gražiai perskaityti, bet ir suprasti. Kunigas Artūras Kazlauskas išsamiai pasakojo apie Biblijos sandarą, autorius, jų savitą stilių, formas ir tikslą. Dalijosi faktais, kuriuos teko ir pačiam matyti, apie Šventojo Rašto vertimus, psalmių rimavimą ir kt. Aiškino, kodėl skiriasi tie patys tekstai, kai yra versti, pavyzdžiui, iš hebrajų ir graikų kalbų.

Pirmasis liturgijos skaitovų susitikimas buvo skirtas Šventajam Raštui pažinti ir suprasti, kad Žodis yra viena iš esminių Mišių liturgijos dalių. Mišių liturgijos metu perskaitomas Žodis, tada jis aiškinamas. Ir taip pasisotinę Kristaus Kūnu ir Dievo žodžiu einame jo vykdyti savo gyvenime. Nes juk „žmogus gyvas ne viena duona, bet ir kiekvienu žodžiu, kuris išeina iš Dievo lūpų“ (Mt 4,4). Į labiau praktinį seminarą apie Dievo žodžio skelbimą liturgijos skaitovai rinksis birželio 16 d. vakarą. Apie artėjančius seminarus plačiau žr. >>

Renata Dubauskienė
Misijų projektų koordinatorė

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune