Suaugusiųjų Sutvirtinimas Kauno arkikatedroje (2020 06 22)
Paskelbta: 2020-06-30 14:26:42

Nuotraukos – Linos Urbonienės

Birželio 22-ąją Kauno arkikatedroje Dvasios šviesa ir jos džiaugsmu užsidegė jaunų žmonių bei jų artimųjų širdys.  Nemažas būrys sutvirtinamųjų – jaunuolių bei suaugusiųjų – buvo pažymėti Šventosios Dvasios antspaudu. Jie priėmė iš vyskupų rankų patepimą šventąja Krizma bei gavo Šventosios Dvasios dovanas savo tikėjimui ir liudijimui sustiprinti.

Sutvirtinimo sakramentą teikė arkivyskupijos apaštalinis administratorius vyskupas Algirdas Jurevičius ir kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ, malda užtarė ir kitaip tarnavo parapijos administratorius kun. Evaldas Vitulskis bei kiti kunigai, padėję atkeliauti į šią įkrikščioninimą užbaigiančią tikėjimo šventę. 

Šlovinimo giesme šventę palydėjo „Gyvųjų akmenų“ bendruomenės nariai. Sutvirtinamuosius rengė Suaugusiųjų katechezės tarnyba >>.

Kiek anksčiau, birželio 17 dieną, Kauno Įgulos kapelionato bažnyčioje Sutvirtinimą priėmė „Alfa“ kursą baigę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono privalomosios pradinės karo tarnybos kariai (plačiau žr. >>). Jiems Sutvirtinimo sakramentą teikė Kariuomenės ordinariato apaštalinis administratorius arkivyskupas Gintaras Grušas.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune