Pokalbis jaunimui su Viešpaties šlovintoju Viktoru Jermolovu: kaip gerais darbais griauti individualizmą (2020 12 16)
Paskelbta: 2020-12-18 18:58:26

Kaip ir kiekvieną trečiadienį, gruodžio 16 dienos popietę Jaunimo centras tarė „Pagaliau“ ir pakvietė išgirsti tiesioginį pokalbį su renginių vedėju bei organizatoriumi Viktoru Jermolovu. Internete gausu informacijos apie šį vyrą, vadinamą Kauno geradariu. O dar Viktorą pažįstame kaip džiugų Viešpaties giesmininką, vadovaujantį Garliavos šlovinimo grupei „Natus“.

Ir nors dažnai girdime, kad gyvename individualistų visuomenėje, kur žmonės siekia greito rezultato ir apčiuopiamos naudos – dalykų, priešingų atidumo kitam idėjai, Viktoras ryžtingai griauna standartus ir daro gerumo darbus. Vyras dalijosi, kad džiaugiasi vaikystėje nepatikėjęs patėvio ištartais žodžiais „grįžai į šeimą ir viską sugadinai“. Priešingai, jaučiasi maksimalistas ir stengiasi teikti džiaugsmą. „Nors žmonės nėra pratę, kad kažkas jiems daro gera – ženkliai lengviau yra duoti nei imti“, – sako Viktoras. 

Šitai jis patyrė prieš metus, išgirdęs onkologinės ligos diagnozę. Pokalbio metu vyras liudijo, kad pats išdrįsęs ištiesti prašančiojo ranką varge pažino ne vieną draugą, bet visą pasaulį.

„Pagaliau trečiadienio“ pokalbiai – „neretušuotos“ jaunų žmonių patirtys, pakvietusios pažinti aktyvius Bažnyčios narius. Esame dėkingi už pašnekovų atvirumą bei galimybę ir per nuotolį susitikti su atidžiais klausytojais. Pokalbiai eina atostogauti ir tikisi sugrįžti 2021 metais!

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune