Katechetikos centras sveikina moksleivius – atvirukų konkurso laureatus ir dalijasi virtualia parodėle
Paskelbta: 2021-02-04 16:01:08

Mildos Miliūnaitės piešinys, Kauno Juozo Grušo meno gimnazija 

Sausio mėnesį nuotoliniu būdu Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro sudaryta komisija atrinko gražiausius darbus ir paskelbė kalėdinių atvirukų konkurso laureatus įvairių klasių kategorijose. Gražiausi darbai buvo atrinkti į kalėdinių atvirukų parodą, kuri šiuo metu yra tik virtuali.

Džiaugiamės, kad ir šiuo karantino laikotarpiu, galime grožėtis mokinių darbais. Virtualią parodėlę galima pažiūrėti čia:

Sveikiname kalėdinių atvirukų laureatus:

1–2 klasių grupėje – Vytį Keršį, KTU Inžinerijos licėjaus 1 kl. mokinį, mokytoja Kristina Gelažnikienė;
3–4 klasių grupėje – Mariją Stravinskaitę, Kauno „Vyturio“ gimnazijos 4 kl. mokinę, mokytojos Virginija Petrulienė, Jurgita Stravinskienė;
5–6 klasių grupėje – Beną Navadonskį, Kauno „Vyturio“ gimnazijos 6 kl. mokinį, mokytojos Virginija Petrulienė, Jurgita Stravinskienė;
7–8 klasių grupėje – Izabelę Gužytę, Jonavos Justino Vareikio progimnazijos 7 kl. mokinę, mokytojos Irena Beinorienė, Giedrė Kanapeckaitė;
9–10 klasių grupėje – Martyną Šikšniūtę, Kauno „Saulės“ gimnazijos 3 kl. mokinę, mokytoja Nijolė Kulėšienė;
11–12 klasių grupėje Geistautę Imbrasaitę, Anykščių Jono Biliūno gimnazijos Kavarsko vidurinio ugdymo skyriaus 11 kl. mokinę, mokytoja Neringa Vilkytė-Augustinavičienė.


1–12 klasių kalėdinio sveikinimo-atviruko konkurso 95 gražiausiai pasisekę mokinių atvirukai buvo atrinkti ir atsiųsti Kauno arkivyskupijos Katechetikos centrą. Mokytojai juos siuntė paštu ir elektroniniu būdu. Šiame atviruko konkurse buvo svarbus kalėdinio įvykio stebuklas, t. y. Jėzaus Gimimo džiaugsmas. Siekta atkreipti mokinių dėmesį ne į pasaulietinį Kalėdų šventimą, o į tikrą šios šventės esmę – Dievo gimimo žmogumi stebuklą. Tam išreikšti mokiniai galėjo naudoti įvairias menines formas: piešimą, aplikacijas, raižinius, tapybą, grafiką ir pan.

Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro informacija

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune