Šeimos centro bendradarbiai išbandė Gyvąją piligrimystę maršrutu „Lyduvėnai–Šiluva“ (2021 05 22)
Paskelbta: 2021-05-26 21:27:24

Nuotraukos – Ramvydo Romankevičiaus

Gegužės 22 d. – Sekminių išvakarėse – grupė arkivyskupijos Šeimos centro darbuotojų ir savanorių išvyko į Lyduvėnus, kur pradėjo vieną iš Gyvosios piligrimystės maršrutų. Piligrimus palaiminęs mons. Artūras Jagelavičius linkėjo nugalėti savo vidinius priešus ir pažadėjo palydėti malda. Tikriausiai todėl, nepaisant lietų su žaibais žadėjusių oro prognozių, visą kelią iki Šiluvos nenukrito nei vienas lietaus lašas.

Giedodami giesmes Švč. Mergelei Marijai piligrimai pasiekė Lyduvėnų Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią. Šventoriuje pasitikusi gidė papasakojo apie bažnyčios architektūrą, jos statytojus ir parapijoje tarnavusius kunigus, taip pat apie įspūdingą miestelį Dubysos slėnyje ir jo įžymybę – Lyduvėnų geležinkelio tiltą.

Tai ilgiausias (599 m) ir aukščiausias (42 m) Lietuvoje geležinkelio tiltas, neturintis analogų visame Pabaltijyje. Tiltas nutiestas per Dubysą ir jos slėnį ir stovi Radviliškio–Pagėgių geležinkelio ruože. Nuo šio tilto ir prasideda Gyvosios piligrimystės 16 km besitęsiantis maršrutas „Lyduvėnai–Šiluva“.

Žygyje visi galėjo pasirinkti tinkamą tempą, pakeleivius ir pokalbio su Dievu būdą. Vieniems tai buvo tiesiog ėjimas tyloje, kitiems – Šventojo Rašto skaitinio apmąstymas, Rožinio malda ar dalijimasis savo tikėjimo kelione su pasirinktu bendrakeleiviu.

Kelias tęsėsi besikeičiančiu kraštovaizdžiu, nuostabiu Šiluvos krašto mišku ir pievomis, o prie Kryžiaus kelio pradžios Šiluvos šile piligrimus pasitiko kunigas Erastas Murauskas. Iki Apsireiškimo koplyčios, 2,5 km ilgio keliu, visi ėjo klausydamiesi kunigo pamąstymų prie Jėzaus kančios kelią vaizduojančių 14-os koplytstulpių.

Pasiekę Šiluvą, pasistiprinę pietumis Jono Pauliaus II namuose ir šiek tiek pailsėję, piligrimai dalyvavo šv. Mišiose, po kurių išvyko namo. Kelios valandos žygiuojant, meldžiantis, užkandžiaujant, dalyvaujant šv. Mišiose leido išgyventi bendrystę ir patirti, jog visi esame piligrimai, keliaujantys šios žemės keliais link Tėvo namų.

Birželio 12 d. kviečiame šeimas į piligriminį žygį žiediniu maršrutu. Registracija jau prasidėjo, žr. www.piligrimyste.lt >> Visi gyvos piligrimystės maršrutai www.siluva.lt

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune