Vyrų gyvoji piligrimystė Šiluvoje: kiekvienas ėjo savo širdies kelią (2021 06 05)
Paskelbta: 2021-06-10 11:04:51

Nuotraukos – Juozo KAMENSKO

Birželio 5-osios rytą į Šiluvos šventovę iš įvairių Lietuvos kampelių atvyko grupė vyrų, kurie, kiekvienas skirtingų intencijų vedamas, troško leistis į piligrimystę.

Vyrų grupę kelyje lydėjo arkivyskupas Lionginas Virbalas SJ, kuris po trumpos įžangos ir maldos Apsireiškimo koplyčioje paragino dalyvius patikėti save Dievo Motinai ir leistis į kelią.

Gyvosios piligrimystės maršrutas, kurį pasirinko eiti mūsų grupė, tęsėsi iš Šiaulės kalno į Šiluvą (21 km), tačiau iš tiesų kiekvienas ėjo pirmiausia savo kelią širdyje, apmąstydamas savo kasdienybę, savo rūpesčius, skausmas, žaizdas, taip pat ir džiaugsmus ir padėkas.

Gyvoji piligrimystė sujungė įvairių pašaukimų vyrus, trokštančius leistis į kelią, – arkivyskupą, kunigą, seminaristus, šeimos tėvus, studentus, gydytojus bei kitus ieškančius savęs. Kiekvienas galėjo dalytis patirties žodžiais, galinčiais prakalbint kito širdyje kirbančią mintį.

Ši piligrimystė buvo ir tylos laikas išgirsti aplinką, savo, o galbūt ir Dievo balsą, ir Rožinio malda su seminaristų išsakytais trumpais mąstymais, ir bendrai visų giedamos giesmės, ir visą piligrimystę vainikuojanti bei atverianti naują kelią Eucharistijos Auka Švč. Mergelės Marijos Gimimo Bazilikoje.

Seminaristas Mantas Jakštas

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune