Valstybės dieną Kauno arkivyskupui įteiktas aukščiausias miesto apdovanojimas (2021 07 06)
Paskelbta: 2021-07-06 22:43:56

Nuotrauka (I) – Justinos Lasauskaitės, kauno.diena.lt

Liepos 6-ąją, minint Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis prie Kauno pilies vykusiame miesto festivalyje įteikė apdovanojimus nusipelniusiems kauniečiams.

1-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu už ypatingus nuopelnus Lietuvai ir Kaunui, uolų, sąžiningą ir pasiaukojamą sielovados darbą ir aktyvią visuomeninę veiklą buvo apdovanotas Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis KĖVALAS.

Kauno miesto burmistro Jono Vileišio pasidabruotu medaliu apdovanotas Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčios rektorius kunigas Kęstutis RUGEVIČIUS už svarų indėlį į Kauno miesto kultūrinį ir socialinį gyvenimą, tarnystę žmonėms ir pilietinių iniciatyvų įgyvendinimą.

Kauno rajono antro lygio garbės ženklu apdovanotas kunigas Antanas GRAŽULIS SJ, atstatytos Kulautuvos Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčios parapijos klebonas. Apdovanojimą Raudondvaryje įteikė Kauno r. meras Valerijus Makūnas.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune