Jaunųjų piligrimų žygis dviračiais į Šiluvą (2012 05 19–20)
Paskelbta: 2012-05-22 15:05:42

Pradedant Sekminių devyndienį gegužės 19-osios šeštadienio rytmetį nuo Jono Pauliaus II piligrimų centro Kaune po šv. Mišių arkikatedroje bazilikoje prasidėjo jaunųjų piligrimų žygis dviračiais į mūsų arkivyskupijos pagrindinę piligriminę šventovę – Šiluvą.

Kaip sakė šio dviračių žygio organizatorius, Jono Pauliaus II piligrimų centro vadovas, daugumai katalikiško jaunimo pažįstamas Mantas Kuraitis, šis jau trečius metus rengiamas žygis išaugo iš asmeniško kelių draugų grupelės sumanymo taip pradėti Sekminių devyndienį ir sykiu dalyvauti gegužinėse pamaldose savitu, jaunatvišku būdu – nukeliaujant dviračiais maldingą kelią iš Kauno į Marijos šventovę Šiluvą. Sumanymas jaunimui pasirodė patrauklus – pirmajame žygyje dalyvavo 10 jaunuolių, antrajame – jau 15, šiemet 25. Svarstoma, kaip toliau puoselėti jau tradicija tampančią jaunimui patrauklią piligrimystę (beje, šiemet joje dalyvavo ir trys vienos šeimos kartos).

Šiemetinio žygio dalyviai, studijuojantys ar dar besimokantys vaikinai ir merginos, puikaus pavasariško oro savaitgalį nukeliavo ilgoką kelią, pabūdami sykiu prasmingoje krikščioniškoje bendrystėje su savo bendraamžiais, vieni kitiems gražiai pagelbėdami, aplankydami kelias bažnyčias pakeliui ir sustodami prie jų Rožinio maldai. Jaunieji piligrimai tą dieną aplankė Zapyškio ir, persikėlę per Nemuną – Vilkijos bažnyčias. Dviratininkų maršrute toliau buvo Čekiškės, Ariogalos, Betygalos, Žaiginio bažnyčios. Piligrimai vakarieniavo ir nakvojo Šiluvoje.

Jos bazilikoje sekmadienį jaunieji Kauno piligrimai kartu su Šiluvos parapijos žmonėmis drauge šventė jaunimo šv. Mišias, kurias aukojo klebonas kun. Erastas Murauskas.

Daugiau nuotraukų žr. Jono Pauliaus II piligrimų centro galerijoje >>

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune