Jaunų žmonių džiaugsmo savaitgalis su Tiberiados broliais (2021 11 12–14)
Paskelbta: 2021-11-15 15:27:37

Nuotraukos – Juozo Kamensko

Lapkričio 12–14 d. Jono Pauliaus II piligrimų centro bendradarbiai pakvietė jaunus žmonės į Jaunimo savaitgalį Baltriškėse, pas Tiberiados brolius. Savaitgalio metu jaunuoliai kartu meldėsi, dirbo ir išgyveno bendraamžių draugystę.

Tiberiados brolis Ivanas pasidalijo mokymu apie Dievo meilę. Eros, Agape ir Filia – tai trys būdai, kuriais patys mylime  ir kuriais mus Dievas myli. Diskusijų ir asmeninių apmąstymų metu jaunimas bandė atpažinti šias meilės formas ir savo gyvenime. „Meilė – tai Dievo gyvenimo būdas“, – sakė brolis Ivanas.

Darbas kartu jauniems žmonėms atnešė daug juoko, bendrystės ir diskusijų. Po pilnos įspūdžių dienos, šeštadienio vakare, visi drauge šventėme Sutaikinimo sakramentą.

Išgyvenome didžiulį džiaugsmą sutikti į Lietuvą grįžusį brolį Mišelį. Sekmadienio šv. Mišių homilijoje brolis priminė, kad turime ieškoti Dievo buvimo ženklų ir Jo draugystės savo kasdienybėje.

Nuoširdžiai dėkojame visiems broliams – Ivanui, Jonui, Gonzagui, Vytautui ir Mišeliui už didžiulį svetingumą kiekvienam, kuris kartu keliavo į Baltriškes. Didelis džiaugsmas kartu išgyventi bendrystę!

Jono Pauliaaus II piligrimų centro informacija 

 

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune