Sužadėtinių programos vedėjų mokymai arkivyskupijos Šeimos centre (2012 06 08)
Paskelbta: 2012-06-12 11:49:58

Birželio 8 d. Kauno arkivyskupijos Šeimos centre vyko seminaras būsimiesiems sužadėtinių programos vedėjams tema „Santuokos sakramentas“. Tai paskutinis atnaujintos Sužadėtinių programos mokymų ciklo seminaras. Jį vedė Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų  (Vytauto Didžiojo) bažnyčios rektorius kun. teol. lic. Kęstutis Rugevičius.

Seminare išsamiai aptartos temos „Dievas ir Bažnyčia“ bei „Priesaika“. Susirinkusius kunigas pakvietė atsakyti į klausimą: kas man asmeniškai yra Bažnyčia? „Teorinių žinių nepakanka. Pažinti reiškia turėti santykį. Galime kalbėti, koks yra šlapias vanduo, bet kol nepatyrėme, tol ir nežinosime, ką tai reiškia“, – kalbėjo kunigas Kęstutis. Jis taip pat padrąsino dalyvius neišsigąsti sužadėtinių replikų Bažnyčios, kunigų atžvilgiu. Priimti šiuos skundus, nes tai yra jų tikrovė, tačiau laikytis programos ir neleisti, kad grupę užvaldytų emocijos. Sužadėtiniai dažnai įsivaizduoja, kad jie yra meilės ekspertai. Tačiau meilė neretai baigiasi, kai remiasi tik jausmais, kurie kinta. Kai sužadėtiniai jau gyvena intymų gyvenimą, jie nepamato daug dalykų. Pasiūlymas jo atsisakyti iki Santuokos reikštų galimybę pamatyti kitas spalvas, laisvai, sąmoningai dovanoti save vienas kitam priesaikos metu. Tokiomis ir panašiomis įžvalgomis dalijosi kun. K. Rugevičius.

Seminaro metu tėveliai galėjo saugiai palikti vaikus, kuriems buvo parengta atskira programėlė.

Kovo mėnesį prasidėjusiuose mokymuose dalyvavo 20 dalyvių. Džiugu pažymėti, kad tarp jų net 8 sutuoktinių poros, kurios, tikimasi, įsilies į Šeimos centro savanorių būrį ir savo žiniomis bei patirtimi dalysis su būsimaisiais jaunavedžiais.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune