Caritas vizitacija Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapijoje (2014 04 03)
Paskelbta: 2014-04-04 16:54:11

Kauno arkivyskupijos Caritas direktoriaus potvarkiu ir Kauno I dekanato dekano pritarimu pradėtos lankytis Kauno parapijos siekiant susipažinti su Caritas veikla.

Balandžio 3 d. arkivyskupijos Caritas reikalų vedėja ses. Viktorija Maknauskaitė SJE ir pavaduotoja Ona Virbašiūtė apsilankė Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapijos  Caritas, dalyvaujant parapijos klebonui kun. Jonui Bujokui, Caritas vadovei A. Kavaliauskienei ir karitietėms. Parapijoje darbuojasi 8 karitietės. Grupėje šilta atmosfera, visada jaučiamas klebono rūpestis ir parama. Karitietės renkasi kiekvieną pirmadienį aptarti veiklos, spręsti iškilusių reikalų.

Parapijoje gausi karitatyvinė veikla: ligonių lankymas, savaitgalinis vaikų užimtumas ir maitinimas, švenčių organizavimas, labdaros rinkimas ir dalijimas, o visa apsupta nuoširdžia malda maldos grupelėje. Susitikimo metu  O. Virbašiūtė pasidalijo mintimis iš arkivyskupijos Caritas statuto ir Kauno arkivyskupijos II sinodo – tai pagrindinės gairės, kuriomis vadovaujamasi karitatyvinėje veikloje. Ateities vizijai buvo pasinaudota Ispanijos Caritas įžvalgomis apie tarnystės dvasios ugdymą parapijoje.

Ses. V. Maknauskaitė SJE,
Kauno arkivyskupijos Caritas reikalų vedėja

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune