Kauno Gerojo Ganytojo parapijoje vyko gavėnios rekolekcijos ir Atsinaujinimo diena (2017 03 18–19)
Paskelbta: 2017-03-22 11:39:32

Kovo 18–19 dieną Kauno Gerojo Ganytojo parapijoje vyko gavėnios rekolekcijos ir Atsinaujinimo diena „Tiesa jus išlaisvins“ (Jn 8, 32).

Kovo 18 d., šeštadienį, rekolekcijos pradėtos Švenčiausiojo Sakramento adoracija ir Sutaikinimo pamaldomis. Šeštadienį ir sekmadienį rekolekcijas vedė parapijos vikaras kun. Nerijus Pipiras. Savo homilijose kunigas kvietė įvairiais aspektais apmąstyti Dievo troškulį ir klausti, kas iš tiesų numalšina šiandienius žmogaus troškulius. Galbūt užtenka tik atsakyti į Dievo užkalbinimą, panašiai kaip samarietė, minima Evangelijoje pagal Joną.

12 val. iškilmingomis šv. Mišiomis prasidėjo ir parapijos Atsinaujinimo diena „Tiesa jus išlaisvins“. Šv. Mišias aukojo kun. N. Pipiras. Homilijoje kunigas kvietė pasitikti Jėzų, kuris išeina iš teorijos puslapių ir visuomet būna ten, kur susikerta kasdienybės keliai – prie šulinio.

Pasibaigus šv. Mišioms Viešpatį šlovino parapijos jaunimas. Vėliau konferenciją vedęs parapijos vikaras kun. N. Pipiras savo įžvalgas skyrė garbingojo arkivyskupo Teofiliaus Matulionio ir kitų Lietuvos ganytojų, kuriems šiuo metu yra pradėtos beatifikacijos bylos, herojiškumui ir drąsai liudyti tikėjimą išbandymų akimirkomis.

Po arbatos pertraukėlės į susirinkusiuosius kreipėsi kun. Kęstutis Rugevičius. Jis kvietė pamąstyti, kaip tiesa gali išlaisvinti, koks mūsų santykis su tiesa. Kunigas Kęstutis visus dalyvius tarsi įvedė į užtarimo maldą. Čia parapijos bendruomenei pagelbėjo katalikų bendruomenė „Gyvieji akmenys“. Vyko šlovinimas, užtarimo malda, Švenčiausiojo Sakramento adoracija. Atsinaujinimo diena baigėsi pasidalijimu įžvalgomis prie agapės stalo.

 Kauno Gerojo Ganytojo parapijos informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune