Bukonių parapijos vaikai dalyvavo pranciškoniškose prakartėlių dirbtuvėlėse šeimoms (2018 12 09)
Paskelbta: 2018-12-10 11:46:39

Gruodžio 9 d., sekmadienį, pasibaigus šv. Mišioms Bukonių Šv. arkang. Mykolo bažnyčioje, parapijos vaikai su ses. Pranciška ir jaunimo sielovadininke Neringa vyko į Panevėžio prekybos ir pramogų centrą „Babilonas“. Panevėžio mieste pirmą kartą vyko brolių pranciškonų suorganizuotos atviros nemokamos prakartėlių dirbtuvėlės šeimoms. Šis renginys – tai trečią kartą visoje Lietuvoje vykstančio pranciškoniško prakartėlių konkurso „Pasitik Kūdikėlį Jėzų su šv. Pranciškumi" dalis, Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos projektas.

Menininkai mokė, kaip pasidaryti prakartėlę iš paprastų ir visiems prieinamų medžiagų – kartono, popieriaus, tekstilės, modelino ir vilnos. Su dalyviais bendravo broliai pranciškonai ir sesutės pranciškonės misionierės. Prisijungti prie dirbtuvėlių buvo galima bet kuriuo metu. 

Šv. Kalėdų simbolį – gyvą prakartėlę – pirmą kartą 1223 m. sugalvojo šv. Pranciškus Asyžietis. Ruošdamasis švęsti Kalėdas Grečio miestelyje (Italija), jis paprašė, kad šalia Grečio užtiktoje oloje būtų atkartota Jėzaus gimimo scena – padėta šieno, pastatytos ėdžios, atvesti jautis ir asilas – ir ten būtų aukojamos šv. Mišios. Ši nauja prakartėlių tradicija greitai išplito po Italiją, o bėgant šimtmečiams – ir po visą pasaulį. Ilgainiui prakartėlės persikėlė iš bažnytinės erdvės ir į žmonių namus. 

Laimingi Bukonių vaikai į namus parsivežė savo rankų darbo prakartėles, o dirbtuvėlių erdvėje gitara grojęs ir giesmes giedojęs brolis Paulius Vaineikis OFM savo malda jas ir palaimino. Buvo puiki ir prasminga adventinio sekmadienio popietė!

Pranciška BUBELYTĖ FDCJ

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune