Vasario 28-ąją, Tarptautinę retų ligų dieną, nušvito Kristaus Priskėlimo bazilika kaip solidarumo ženklas su sergančiaisiais
Paskelbta: 2021-02-26 11:25:04

Vasario 28-ąją, sekmadienį, 18 val. Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika nušvis nekasdieniškomis spalvomis. Minint Retų ligų dieną, Lietuva prisijungs prie tarptautinės akcijos – visą pasaulį apjuosiančios šviesų grandinės. Ši pastatų apšvietimo iniciatyva įkūnija visuomenės palaikymą retomis ligomis sergančių žmonių bendruomenei ir pagrindinę kampanijos žinutę: „Mūsų daug. Mes stiprūs. Mes didžiuojamės“.

Retų ligų diena minima kasmet paskutinę vasario dieną. Praėjusiais metais šia proga buvo apšviesta daugiau nei 60 iškiliausių pastatų ir monumentų keturiolikoje pasaulio šalių. Tarp jų – Koliziejus Romoje, „Empire State Building“ dangoraižis Niujorke, kiti žymūs pastatai, tiltai ir stadionai Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Australijoje, Azijoje ir Pietų Amerikoje.

Šiemet, kai dėl pandemijos nevyksta įprasti renginiai, tokiu būdu išreiškiamas solidarumas su atskirtį patiriančiais pacientais įgyja dar didesnę prasmę. Pirmąkart Retų ligų dienos proga bus apšviesta Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika – didžiausia bažnyčia Baltijos šalyse, mūsų tautos vienybės ir vilties simbolis.

Retų ligų dienos spalvos simbolizuoja retų ligų bendruomenės įvairovę visame pasaulyje. Daugiau nei 300 milijonų žmonių gyvena sirgdami viena iš daugiau nei 6000 skirtingų retų ligų. Septyniasdešimt du procentai retų ligų yra genetinės, ir didelė dalis negalavimų prasideda dar vaikystėje. Daugelis retų ligų pažeidžia ne vieną organizmo sistemą, todėl su jomis savo praktikoje susiduria įvairių sričių specialistai.

Organizatorių – LSMU Kauno klinikų bei Lietuvos vaikų neurologų asociacijos – informacija



Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune