Bendrystė ir liudijimai baigiant Samuelio kursą su pašaukimo ieškančiais jaunuoliais (2023 05 21)
Paskelbta: 2023-05-24 09:30:56

Gegužės 21 d., sekmadienį, baigėsi 6-asis Samuelio kursas, kurį organizavo VDU Akademinės sielovados komanda drauge su Kauno arkivyskupijos Pašaukimų sielovados bendradarbiais.

Savo gyvenimo kelio ieškantys jaunuoliai nuo spalio kas 3–4 savaites sekmadieniais rinkosi klausytis skirtingų pašaukimų atstovų liudijimų, mokymų, skaitė Šventąjį Raštą Lectio divina būdu, adoravo Švč. Sakramentą, dalyvavo grupelių diskusijose, jiems buvo skirtas asmeninis dvasinis palydėjimas. Kurso pabaigoje per Atvelykį vyko Samuelio kurso rekolekcijos Kauno kunigų seminarijoje, o paskutinio susitikimo metu kurso dalyviams buvo pristatyta popiežiaus Pranciškaus Žinia minint jubiliejinę 60-ąją Pasaulinę maldos už pašaukimus dieną.

„Pašaukimas yra „dieviškojo išsirinkimo ir žmogiškosios laisvės sampyna“, dinamiškas ir skatinantis santykis, kur pašnekovai yra Dievas ir žmogaus širdis. Tad pašaukimo dovana yra tarsi dieviškoji sėkla, dygstanti mūsų gyvenimo dirvoje, atverianti mus Dievui ir kitiems, kad su jais pasidalintume atrastu lobiu. Štai to, ką laikome pašaukimu, pamatinė struktūra: Dievas mylėdamas pakviečia ir mes dėkingi atsiliepiame mylėdami“, – taip pašaukimo grožį apibūdina popiežius Pranciškus, drąsindamas atsiliepti į Viešpaties kvietimą priimti kiekvienam asmeniškai skirtą pašaukimą, kuris tuo pat metu yra „malonė ir misija: dovana ir užduotis“.

Paskutinio susitikimo metu Samuelio kurso dalyviai taip pat turėjo galimybę išgirsti VDU akademinės sielovados kapelionų  kunigų redemptoristų Rastislavo Dluhý, Peterio Hertelio ir dviejų seminaristų iš Slovakijos trumpą liudijimą, kaip atrodo misionieriškas gyvenimas ir misijos, į kurias jie vyksta. Buvo proga pasiklausyti gyvų šviežių įspūdžių iš Misijų savaitės Elektrėnuose, iš kurios jie tiesiai atvyko į Samuelio kurso baigiamąjį susitikimą.

Tuomet vyko Švč. Sakramento adoracija, dėkojant Dievui už gautas malones. Samuelio kurso paskutinį susitikimą užbaigė bendrystė prie gausaus šventinio stalo, dalijantis prisiminimais apie kursą ir žvelgiant į ateities planus.

Prieš išsiskirstant visi buvo pakviesti į būsimus vasaros renginius:

Birželio 10 d. į Gyvosios piligrimystės žygį jaunimui ir studentams PAKELK RAGELĮ! JIS KVIEČIA!
Maršrutas: Šiaulės kalnas–Šiluva (23 km.)
Registracija (iki birželio 6 d. 24 val.): 

Daugiau informacijos el.p. pasaukimai.lt@gmail.com

Birželio 16–18 d. į Praktinį šlovinimo seminarą ANGELŲ AKIVAIZDOJE TAU GIEDOSIU
Registracija (iki birželio 9 d.) >>

Daugiau informacijos el. p. misijumokykla3m@gmail.com

Rugpjūčio 11–16 d. į Keliaujančią pašaukimų stovyklą PAŠAUKIAU TAVE VARDU
Registracija >>

Daugiau informacijos el. p. pasaukimai.lt@gmail.com

Spalio 8 d. į 7-ąjį SAMUELIO kursą
Daugiau informacijos el. p. pasaukimai.lt@gmail.com

Kristina Dapkutė,
VDU akademinės sielovados koordinatorė

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune