Kauno I dekanato kunigų ir miesto Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojų susitikime aptarti bažnytinių santuokų registracijos klausimai (2013 02 19)
Paskelbta: 2013-02-20 11:11:47

Vasario 19 d. Kauno rotušėje vyko arkivyskupijos Kauno I dekanato parapijų klebonų, bažnyčių rektorių, kunigų susitikimas su Kauno m. sav. Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojais.

Dekanas mons. V. Grigaravičius pristatė susitikimo temą „Teisingas dokumentų pildymas, tvarkymas ir pristatymas Civilinės metrikacijos skyriui pagal nustatytą tvarką“.

Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas Kęstutis Ignatavičius supažindino su dalyvaujančiais susitikime skyriaus darbuotojais. Vėliau prelegentas išsamiai pristatė LR Civilinio kodekso 3.12 – 3.17 straipsnių reikalavimus, kurie pateikia santuokos sudarymo sąlygas.

Kauno arkivyskupijos kurijos kancleris mons. Adolfas Grušas papildė prelegentą, palygindamas civilinės ir bažnytinės teisės skirtumus santuokos sudarymo klausimais.

Skyriaus darbuotojai kalbėjo apie tinkamą dokumentų surašymą bažnytinei santuokai užregistruoti Civilinės metrikacijos skyriuje. Susitikimo metu klebonams buvo priminta, kad pavėlavus per 10 darbo dienų pranešti civilinei institucijai apie sudarytą bažnytinę santuoką, teisminio ginčo atveju atsakomybė tenka klebonui.

Visi aktyviai domėjosi santuokų su užsieniečiais atvejais, pavardžių rašymo taisyklėmis. Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas K. Ignatavičius ir darbuotojai išsamiai atsakė į visus susirinkusiųjų klausimus.

Mons. Vytautas Grigaravičius dvasininkų vardu padėkojo Kęstučiui Ignatavičiui ir visiems minėto skyriaus darbuotojams už susitikimą ir bendradarbiavimą.

 

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune