Kauno II dekanato Caritas 20-mečio šventė (2013 05 16)
Paskelbta: 2013-05-18 15:06:05

Saulėtą gegužės 16 d. rytą Kauno II dekanato karitiečiai skubėjo į Raudondvarį – į savo šventę, kuri šiemet buvo išskirtinė, nes prieš dvidešimt metų šio dekanato parapijose susikūrė Caritas. Minėjimas prasidėjo šv. Mišiomis Raudondvario bažnyčioje, į kurias atvyko arkivyskupijos augziliaras vyskupas Kęstutis Kėvalas, parapijų kunigai, signataras Leonas Milčius, Kauno r. valdžios atstovai. Vyskupas K. Kėvalas dėkojo už karitiečių nuoširdumą, pagalbą vienas kitam, pabrėždamas, kad dovanodami savo laiką kitiems visada gauname Dievo artumo dovanų. Gerumu užkrečiame kitus elgtis panašiai. Maldoje buvo prisiminti karitiečiai, mus jau lydintys iš amžinybės.

Šventė tęsėsi puošnioje Raudondvario pilyje. Minėjime sveikinimo žodžius tarė vyskupas K. Kėvalas, signataras L. Milčius, padovanojęs ir savo kūrybos eilių. Kauno r. meras Valerijus Makūnas dėkojo už gražų bendradarbiavimą, gėrio skleidimą, padėkos ženklą įteikė buvusiam ilgamečiui Kauno arkivyskupijos Caritas direktoriui kun. Virginijui Veprauskui, o visiems karitiečiams padovanojo koncertą ir vaišes. Džiugiai sveikino ir Lietuvos Caritas generalinė direktorė Janina Kukauskienė, Kauno arkivyskupijos Caritas direktorius kun. Virginijus Birjotas. Šios šventės šeimininkas Kauno II dekanato dekanas monsinjoras Augustinas Paulauskas padėkas įteikė karitietėms jubiliatėms. Pilies šeimininkai pakvietė į ekskursiją po pilį.

 Ses. Viktorija Maknauskaitė SJE,
Kauno arkivyskupijos Caritas reikalų vedėja

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune