Piligriminė kelionė dviračiais į Šiluvą (2015 05 01–02)
Paskelbta: 2015-05-04 17:18:48

Gegužės 1 d. jau šeštą kartą Kauno arkivyskupijos Jono Pauliaus II piligrimų centras kvietė į piligriminę kelionę dviračiais iš Kauno į Šiluvą. Tokia kelionė  kasmet rengiama gegužės mėnesį kviečiant šiuolaikinį žmogų atrasti naujų maldos būdų. Kelias prasidėjo Eucharistijos šventimu Kauno arkikatedroje, pakeliui piligrimai stojo prie bažnyčių ir meldėsi rožinį. Šiais metais į piligrimystę leidosi trisdešimt penki piligrimai.

Įveikę 100 km kelią, žygio dalyviai Šiluvą pasiekė vėlai vakare. Juos mielai sutiko vietos bendruomenė. Naktį pailsėję ir atgavę jėgas, ryte susirinko į Švč. Mergelės Marijos Gimimo baziliką švęsti Eucharistijos. Po šv. Mišių piligrimai autobusu grįžo į Kauną.

Jono Pauliaus II piligrimų centro informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune