Tarptautinę šeimos dieną – Santuokai besirengiančių sužadėtinių bendrystės laikas
Paskelbta: 2023-05-18 13:37:37

Nuotraukos – Aušros Bačėnės

Gegužės 15-ąją, minint Tarptautinę šeimos dieną, Kauno arkivyskupijos Šeimos centras pakvietė sužadėtinius, šiuo metu besirengiančius Santuokos sakramentui, į šventinį susitikimą Kauno Šv. Jurgio konvente.

Po trumpo susipažinimo konvento kiemelyje susirinkusios poros užsuko į koplyčią. Čia Virginija ir Tomas Jundulai liudijo apie savo poros tikėjimo kelionę, poreikį dalyvauti bendruomenėje bei jos paieškas.

Kunigas Rolandas Taučius OFM papasakojo savojo pašaukimo istoriją, ją lydėjusius iššūkius, ankstesnes studijas bei nutikimus laiminant pirmąjį Santuokos sakramentą. Brolis pranciškonas akcentavo, kad mylinčioje šeimoje, taip pat ir bendruomenėje, yra labai svarbus šiltas tarpusavio santykis.

Lydimi kunigo brolio Rolando susitikimo dalyviai apsilankė vienuolyno rūsiuose, susipažino su jo istorija, o Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje gėrėjosi architektūros ir meno vertybėmis.

Po šilto ir įdomaus pasakojimo visi buvo pakviesti pasivaišinti ir pratęsti pokalbį apie Santuokos sakramento prasmę ir bendruomenės svarbą. Bendrystės sušildyti sužadėtiniai neskubėjo skirstytis, dalijosi savo įžvalgomis ir kėlė jiems aktualius klausimus.


Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune