Dekanato šeimų šventė Raseiniuose: kelių kartų bendrystės džiaugsmo sodas
Paskelbta: 2023-05-25 10:55:08

Gegužė, kai švenčiame ir Tarptautinę šeimų dieną, kviečia sustoti ir ypatingą dėmesį skirti laikui su šeima. Gegužės 20 d. Raseinių dekanato Šeimos centras pakvietė aktyvias dekanato šeimas, savanorius, kunigus,  tėvų (globėjų), auginančių vaikus su negalia, savipagalbos grupės narius, Kauno arkivyskupijos Šeimos centrų dekanatų vadovus susitikti jaukioje bendrystėje. Dalijamės dalyvių atsiliepimais ir įspūdžiais apie šventę.

Kiekviena šeima kasdien mokosi būti šeima: turime mokytis klausyti ir suprasti, atleisti, eiti kartu, augti meilėje. Tai kasdieniai iššūkiai, kuruos galime sėkmingai įveikti rodydami vieni kitiems dėmesį, skirdami laiko. Laikas kartu ir santykio kūrimas – didžiulė dovana, kurią galime vieni kitiems padovanoti. Nuoširdžiai dėkojame už šiltą, dvasingą, nuoširdų laiką kartu, kuriuo galėjome džiaugtis minint Pasaulinę šeimų dieną. Už galimybę renginį organizuoti išpuoselėtoje aplinkoje dėkojame Kalnų kvartalo bendruomenei. Skrandžius džiugino gardus „Šaukštas puode“ plovas. Mažųjų džiaugsmas tryško džiugių emocijų fontanais siaučiant ant batuto, animatorės pagalba išpiešti veidukai leido mažiesiems pasijausti svajonių personažais. Savanorė Jolanta meistriškai raitė įvairias figūras iš balionų ir padėjo vaikams ieškoti lobio. Tikras lobis – muzikalioji Danutė Aleksienė, ukulėlės akordais ir nuoširdžiu giedojimu bei dainomis sutelkusi gausų būrį mylinčių Jėzų ir muziką. Pasidžiaugę bendryste, tariame ačiū Jolantai ir Dariui Budzinauskams už šeimų telkimą. Tai diena, leidusi naujomis akimis pažvelgti į kiekvienos šeimos kasdienybę. (Sandra ir Donatas)

 

Saulėta šilta graži gegužės 20 diena, Raseinių miesto pakrašty tapo Dievo meilės ir bendrystės sodas. Čia susirinko Raseinių dekanato šeimos ir Raseinių dekanato dvasininkai. Į svečius atvyko Kauno arkivyskupijos Šeimos centrų atstovai. Kartu vienybėje, bendrystėje laiminom šeimas, stalą, vaišinomės, žaidėm. Plovas, gamintas gryname ore, buvo pasakiškai skanus. Vaikai buvo nudžiuginti batutu, spalvotais veideliais, spragėsiais ir braškėmis. Parkas prisipildė vaikų krykštavimo, tėvelių juoko, rimtų ir nelabai pokalbių. Ir senelių žvilgsniai į dūkstančius anūkus tokie šviesūs ir giedri, gal ir ne viskas eina blogyn, kaip kartais atrodo... O mums tėvams ta diena buvo šviesi ir giedra ne vien saule, bet ir drąsinanti, kad mes esame Dievo Bažnyčia, ne pastatas. Visi kartu mes stiprūs ir drąsūs, galim suremti pečius. Galim vienas kitą pakelti suklupus. Palaikyti, jei reikia palydėti. Ir tik kartu galim augti dvasiškai, išlikti tikėjime. Po vieną atskirai neatlaikytume pasaulio šurmulio, įtakų. Visus mus vienija Dievas ir malda. Ir skirstytis namo niekas neskubėjo, suskambo gitarų akordai, lūpose suvirpo giesmė ir daina. Koks geras ir šiltas tas Dangaus gabalėlis nusileidęs tarp mūsų. Tapome vienas kitam dar truputį artimesni. Ir pasibaigus dienai imi vėl trokšti tos bendrystės, lengvos ir neapsimestinės, be puikybės prieskonio. Supranti ,kad viskas kas nutiko šiandien, buvo tikra, ir imi dėkoti Dievui Visagaliui, kad buvom surinkti. Dėkojame Šeimos centrui už nuostabią jų tarnystę, toje dienoje visus suburti!!! (Vita ir Nerijus)

Žydintis gegužė tradiciškai jau antrąkart pakvietė švęsti Raseinių dekanato Šeimų šventę jaukioje Kalnų kvartalo bendruomenės poilsiavietėje. Tikras Šeimų piknikas! Pavasariškai įsisaulėjusi gamta, dosniai gardėsiais nuklotas pietų stalas, atviroje ugny kazane kvipinamas kaukazietiškas plovas… Suėjimas apjungė kelių kartų bendrystę: seneliai, tėvai, sesės, broliai šurmuliavo tarsi gausiame giminės susitikime: nuoširdūs pašnekesiai, jungianti bendra daina prie stalo. Šeimos centro savanoriai pasistengė, kad kiekvienas būtų pasitiktas su dėmesingumu, buvo padėkota visiems savanoriams, apdovanoti ypatingas sukaktis švenčiantys sutuoktiniai. Labiausiai švente džiūgavo patys mažiausi: animatorės išpuoštais veidukais puošėsi, iki vėlyvo vakaro dūko batute, vyresni kartu su tėveliais iki pat renginio pabaigos nepaleido kamuolio. Šeimų suėjimą laimino ir kartu pietavo Raseinių dekanato dekanas klebonas Vyrautas Paukštis ir vikaras kunigas Marius Boreiša. (Danutė ir Ramūnas)

Mūsų šeima puikiai praleido dieną, nuostabus oras, gausus šventinis stalas, vaikučiams pilnai suplanuota diena aktyviai veiklai, smagiems žaidimams, tad su vyru turėjome pakankamai laiko atsipūsti, susipažinti, pabendrauti su kitų vaikų tėveliais bei kartu padainuoti. Mielai dar kartą sudalyvautume tokioje šventėje. (Vaida ir Darius)

Graži ir jauki šventė, pilna nuoširdaus bendravimo, džiugesio, šypsenų, juoko, žaidimų ir užsiėmimų. Dalindamiesi patirtimis dalinomės ir bendrystės jausmu tarp šeimų, sesių, brolių, mamų, tėčių, senelių ir net prosenelių. Visos šventės metu vyravo puiki nuotaika ir atmosfera. Didelis ačiū organizatoriams už įdėtą darbą, už apgalvotą kiekvieną smulkmeną, už stiprinamą šeimų ryšį. (Justina ir Andrius)

Šventė buvo labai jauki, šilta, šeimyniška, atvira ir nuoširdi. Jautėmės maloniai ir šiltai priimti. Vaikams suorganizuotos pramogos buvo įdomios, įtraukiančios ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius. Galimybė pažinti šeimas neformalioje aplinkoje žaidžiant sporto žaidimus, kalbantis susėdus ant žolės, basomis kojomis vaikštant per žolę ir jaučiantis laisvai. O kaukazietiškas plovas buvo nuostabus! Labai geras pasirinkimas, pirmą kartą teko ragauti, labai patiko! (Dovilė ir Benediktas)

Parengė Jolanta Budzinauskienė

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune