Maldos vakare seminarijos bažnyčioje: Viešpatie, laukiame tavęs (2023 05 25)
Paskelbta: 2023-05-27 18:59:51

Paskutinį gegužės ketvirtadienį kauniečiai vėl buvo kviečiami stabtelėti bendrai maldai Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje už Kauno arkivyskupiją, Kauno miestą ir kiekvieną asmeniškai.

Kunigas Rastislavas Dluhý maldoje dėkojo Dievui, nes „mums taip gera visada sugrįžti prie Tavęs ir Tavo meilės. Kaip gera būti Tavo vaiku Viešpatie“. Artėjant Sekminėms maldoje skambėjo Dievo žodis, kuris mus drąsina ir pildosi mūsų gyvenime per Šventosios Dvasios atsiuntimą.

Kunigas Rastislavas maldoje dalijosi, kad mes šiuo laikotarpiu daug skaitome šv. Mišių skaitiniuose, novenose apie Šventąją Dvasią, nes Bažnyčia nori paženklinti mūsų širdis, kurios yra alkanos, ieško Dievo, ir kviečia į atsinaujinimą. Dievas žadėjo: nebijokite, aš pasiliksiu su jumis, nes ateis Šventoji Dvasia, ir mes niekada nebūsime vieni. Gera žinoti, kad esame sukurti Dievo, nesame robotai, bet esame kūriniai.

Maldoje visi kunigai, vyskupai, diakonai, vienuoliai ir vienuolės bei kiekvienas krikščionis buvo pavesti mylinčio Tėvo rankoms: visiems reikia atsinaujinimo, kad galėtume tarnauti giliau, uoliau ir liudyti meilę.

Birželio 19–23 d. Kaune vyks Miesto misijos. Vakarais numatyti  įvairūs susitikimai kavinėse, koncertai Papilio g. 3 kiemelyje ir malda už miestą.

Paskutinis vakaras susitikti bendroje šlovinimo maldoje – birželio 29 d. 18.30 val. Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje.

Bendruomenės „Gyvybės medis“ informacija

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune