Arkivyskupijos Caritas vizitacija Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapijoje (2016 04 14)
Paskelbta: 2016-04-15 11:30:08

Balandžio 14 d. Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapijoje vyko vizitacija, kurioje dalyvavo vyskupas Kęstutis Kėvalas, parapijos klebonas kun. Jonas Bujokas, Kauno arkivyskupijos Caritas direktorius Arūnas Kučikas, Kauno I dekanato Caritas vedėja Ona Virbašiūtė, parapijos karitietės.

Vizitacijos metu Vilijampolės parapijos Caritas pristatė savo veiklą, pasidalijo savo karitatyvinėmis patirtimis. Parapijos Caritas pareiškė norą aktyvinti parapijos bendruomenę, atsiliepti į pačių mažiausių – vaikų kūdikių namuose, vienišų žmonių, ligonių poreikius, juos lankyti.

Vyskupas K. Kėvalas pabrėžė, kad skurdas yra vienišumo apraiška. Todėl ši Caritas iniciatyva gali būti viena iš galimybių – šios parapijos veikimo iššūkių.

Diskusijos metu arkivyskupijos Caritas direktorius A. Kučikas kartu su Kauno I dekanato Caritas vedėja O. Virbašiūte sakė esantys pasirengę su parapijos Caritas ieškoti įvairių galimybių, pakviesti ir įtraukti į šią tarnystę daugiau jaunosios ir vidurinės kartos žmonių.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune