Atnaujinta registracija. Priimkime iššūkį – per metus perskaityti visą ŠVENTĄJĮ RAŠTĄ
Paskelbta: 2020-12-29 19:25:57

 

Norėdami atsiliepti į popiežiaus Pranciškaus dažną raginimą klausytis, švęsti ir skleisti Dievo Žodį, kviečiame priimti iššūkį ir per metus perskaityti visą Šventąjį Raštą. „Mūsų atidus dėmesys Dievo Žodžiui turėtų būti metus trunkantis įvykis, nes mūsų žinios ir meilė Šventajam Raštui bei Prisikėlusiam Viešpačiui, kuris ir toliau mums kalba, turi augti. Turime auginti artimesnį ryšį su Šventuoju Raštu; priešingu atveju, mūsų širdys išliks šaltos, o akys užmerktos, kaip ir mes patys, paveiktos įvairiausių aklumo formų“, – sakoma Dievo kulto ir sakramentų tvarkos kongregacijos žinutėje.

Pasak popiežiaus Pranciškaus, kiekvienam Jėzaus sekėjui reikalinga pažinti Dievo išganymo istoriją, kuri pateikiama Šventajame Rašte ir yra Šventosios Dvasios vadovaujama.

Vienerių metų Biblijos skaitymo planas skaitytojui pateikia kasdienę Senojo Testamento, Naujojo Testamento, taip pat Psalmių ir Patarlių knygų dalį (tai reiškia, kad Psalmių knyga per metus peržvelgiama du kartus).

Visi užsiregistravusieji kasdien į savo el. pašto dėžutes gaus nuorodas bei komentarus lietuvių kalba, o norintieji plačiau pasigilinti – nuorodas į vaizdo įrašus anglų kalba. Medžiaga rengiama pagal Colin Symes, vysk. Robert Baron, kun. Mike Schmitz ir kt.

Priimk iššūkį.

Atnaujinta registracija čia >> 

Perskaityti Bibliją per metus yra didelis siekis; jei skaitytojas praleis dieną, patarimas būtų nepaisyti datų ir pasirinkti paskutinę skaitymo dieną, net jei tai reiškia, kad nesinchronizuojama su kalendoriumi. Tokiu būdu, nesvarbu, ar tai užtruks metus, dvejus ar ketverius, būsite tikri, kad perskaitėte visą Šventąjį Raštą.
 

 

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune