Šv. JUOZAPO metams: susitikimų ciklas Šv. JUOZAPO PASLAPTIS (artimiausias gegužės 27 d.)
Paskelbta: 2021-01-08 13:36:09

Arkivyskupijos kurijos sielovados programų bendradarbiai drauge su VDU akademinės sielovados komanda kviečia į susitikimų ciklą „Šv. Juozapo paslaptis“. Popiežius Pranciškus trokšta, kad šiais jo paskelbtais  Šv. Juozapo metais geriau pažintume šį ypatingą Išganymo istorijos dalyvį – Šventosios Šeimos ir Visuotinės Bažnyčios globėją, mokytumės iš jo, prašytume užtarimo...

Pasak Pranciškaus, šv. Juozapas skatina matyti paprastus žmones, kurie, nebūdami dėmesio centre, kasdien su nepaprasta kantrybe liudija viltį. Popiežiaus Pranciškaus apaštališkąjį laišką PATRIS CORDE („Tėvo širdimi“) minint 150-ąsias šventojo Juozapo paskelbimo Visuotinės Bažnyčios Globėju metines kviečiame skaityti čia >>

Vis dėlto kokia yra šv. Juozapo paslaptis? Kodėl jo šventumas įvardijamas kaip tylus, bet ir drąsus? Koks yra žmogus, kuris klausosi Viešpaties balso?

Apie tai ir kita – šio ciklo gyvuose susitikimuose su penkiais Dievo vyrais – Lietuvoje jau gerai žinomu misionieriumi iš Slovakijos Bohušu Zivcaku, taip pat Terlu Bryantu, pažįstamu iš 2019 metų „Valentino dienos KITAP“, bei kitais pašnekovais (jų geografija apima 5 šalis: minėtą Slovakiją, taip pat Škotiją, Airiją, Didžiąją Britaniją).

Penki nuotoliniai susitikimai vyksta paskutiniais mėnesių ketvirtadieniais. 19 val. Jie transliuojami arkivyskupijos Youtube kanalu bei FB paskyroje, verčiama į lietuvių kalbą.

 

Visi vaizdo įrašai >>

Apie jau vykusius susitikimus:

Tarptautinių pokalbių cikle apie šv. Juozapą – jo istorijos įkvėpto muzikos virtuozo Terlo Bryanto (Didžioji Britanija) pasidalijimas (2021 02 26)

Startavo nuotoliniai susitikimai „Juozapo paslaptis“. Apie vyrą, atvėrusį savo ausis Dievui, – pasidalijimas iš Škotijos (2021 01 28)

„Juozapo paslapties“ pokalbių cikle – apie šv. Juozapą, sutiktą vargstančiųjų „paribiuose“ (2021 04 29)

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune